Dolandırıcıların yeni hedefi emekliler: Çoğu utandığı için polise başvuramıyor
Yapay zekayla olan ilişki tüm dünyada arttı. Dolandırıcılar bu kez yapay zeka kullanarak emeklileri hedef aldı. Suçluların çoğu, yurtdışı merkezli olduğu için de soruşturma açılması zorlaşıyor.
15/04/2025













Harald Kiesewetter, banka dolandırıcılığı mağduru oldu. Suçluların kredi kartı bilgilerine nasıl ulaştığı belirsizliğini korurken, saldırganların yapay zeka kullanarak sosyal medya üzerinden e-posta veya mesaj gönderdiği tespit edildi.
69 yaşındaki Harald Kiesewetter, cep telefonunda bankasından gelen bildirimi görünce büyük bir şaşkınlık yaşadı.
Kredi kartı kullanıldığına dair bir uyarı alan Kiesewetter, kartının aylarca kullanılmadığını ve güvende olduğunu biliyordu. Bu beklenmedik bildirim, onun için alarm zillerini çaldırdı.
Dolandırıcılar 11 defa işlem gerçekleştirdi
Harald Kiesewetter, banka dolandırıcılığına uğradığını fark eder etmez kartını hemen bloke ettirdi. Ancak engelleme gerçekleşmeden önce yalnızca birkaç dakika içinde dolandırıcılar kartından işlem yapmaya çalışmıştı. Kartını ele geçirme girişimleri bununla da kalmadı; dolandıcılar, on bir defa daha işlem gerçekleştirmeye çalıştı.
Kiesewetter’in elindeki banka çıktısı, dolandırıcıların Münih gibi uzak lokasyonlardan her dakika küçük miktarlarda para çekmeye teşebbüs ettiğini ortaya koyuyor. Bu durum karşısında şok olduğunu belirten Kiesewetter, “Bunu görmezden gelmek mümkün değil” ifadelerini kullandı.
Kiesewetter ailesi, banka dolandırıcılığının ardından tahsil edilen tutarın iadesi için şikayette bulundu ve birkaç gün süren süreç sonunda başarılı bir sonuç aldı. Ancak Dessau sakini, suçluların kredi kartı bilgilerine nasıl ulaştığını hala çözemiyor. Kartını nadiren kullandığını ve bilgilerin nasıl ele geçirildiğini merak ediyor.
Soruşturmada sonuca ulaşılmadı
Polis, soruşturmada henüz bir sonuca ulaşamazken, siber suçluların yapay zeka kullanarak e-posta veya sosyal medya üzerinden sahte mesajlar gönderdiği belirtiliyor.
Dessau Polis Departmanı’ndan Cindy Triest, bu mesajların aldatıcı bir şekilde gerçek göründüğünü ve kurbanların manipüle edilmiş web sitelerine yönlendirildiğini ifade etti. Dolandırıcılar, bu yöntemle kişisel bilgileri ve şifreleri ele geçirerek banka hesaplarına erişim sağlıyor.
Triest, siber suçluların profesyonelce hareket ettiğini ve tekniklerini sürekli geliştirdiğini belirtiyor. Yurtdışından faaliyet gösteren suçluların varlığı kovuşturmayı daha da zorlaştırıyor. Emniyet yetkililerine göre, dolandırıcılık vakalarının büyük bir kısmı ihbar edilmiyor. Mağdurlar, çoğunlukla utanç duygusu nedeniyle polise başvurmaktan çekiniyor.
Triest, dolandırıcıların kurbanı olmamak için yazılımları düzenli olarak güncellemeyi ve antivirüs programları kullanmayı öneriyor.
PIN kodları paylaşılmaması gerektiğini vurguluyor. İki faktörlü kimlik doğrulama sisteminin güvenliği artırdığına dikkat çekiyor ancak internette hiçbir zaman %100 korumanın mümkün olmadığını ifade ediyor.
69 yaşındaki Harald Kiesewetter ise yaşadığı dolandırıcılık olayının etkisinden kurtulamıyor. Her işlemde onay gereksinimi bulunmasına rağmen, banka ekstrelerini dikkatle incelemeye ve olası kayıpları hesaplamaya devam ediyor. Kiesewetter, ikinci kez dolandırıcıların hedefi olmamak için tedbirlerini artırmış durumda.






