Dolar yeniden hareketlendi

ads ads ads ads
12/10/2017

ads
Dolar yeniden hareketlendi

Güne 3.64 seviyesinden başlayan dolar fiyatları sakin bir seyir izlerken, Erdoğan'ın ABD'ye yönelik açıklamalarının ardından 3.66 seviyesini aştı. Piyasalar ABD konusundaki gelişmeleri izleyecek. ABD Büyükelçisi John Bass'ın dün yaptığı açıklamaların piyasada ABD ile gerginliğin çözüleceği algısı yaratmasıyla dolar/TL'de başlayan gerileme dün akşam açıklanan Fed tutanakları ardından devam ederken kur bu sabah güne 3.64 seviyesinden başladı. Dolar/TL, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD'ye yönelik açıklamalarının ardından yükselişe geçti ve 3.66 seviyesinin üzerini gördü. Dolar kuru gün içerisinde en düşük 3.6289 seviyesini görürken, sonrasında yeniden hareketlenerek en yüksek 3.6683 seviyesini gördü. Dolar/TL saat 14.23 itibarıyla 3.6584 seviyesinden işlem görürken, euro/TL 4.3434 seviyesindeydi. Euro/dolar ise aynı dakikalarda 1.1861 seviyesinde hareket etti. Analistler, kurda satışların devamı durumunda 3.60-3.62 bandından sonra 3.5750 desteğinin takip edilebileceğini, olası yükselişlerde ise 3.6620 ve 3.70 dirençlerinin hedeflenebileceğini belirtiyor

Erdoğan'dan açıklamlar

Erdoğan valiler toplantısında yaptığı konuşmada, "Koskoca ABD'yi Ankara'daki bir büyükelçi yönetiyorsa yazıklar olsun; çünkü takınılan tavır aslında budur büyü . Sen benim stratejik müttefikime böyle davranamazsın demeleri lazımdı ama diyemediler" dedi. Erdoğan, "Bu yanlış bu büyükelçiden gelmiştir büyü , büyükelçi hükümetim adına bu adımı büyü attım diyorsa, bunun dışişleri bakanı ve başkan da arkasında duruyorsa kimse kusura bakmasın. Biz de aldığımız kararın sonuna kadar arkasındayız" diye konuştu.

BU VERİLER TAKİP EDİLECEK

Yurt içinde bugün açıklanacak önemli bir veri bulunmazken piyasalar ABD konusundaki gelişmeleri izleyecek. Yurt dışında ise saat 13.00'te euro bölgesi sanayi üretimi, saat 15.30'da ABD işsizlik maaş başvuruları, ÜFE ve çekirdek ÜFE verileri açıklanacak.

FED TUTANAKLARI AÇIKLANDI

Fed tutanakları birçok yetkilinin bu yıl yeni bir faiz artışının "gerekli olabileceğini" düşündüğünü ortaya koyarken, birkaçının para politikasında ek bir sıkılaştırmanın ilerleyen aylardaki enflasyon verisine bağlı olacağı belirtildi. Dolar Fed tutanaklarının bazı yetkililerin düşük enflasyonun devam etmesi konusunda hala endişeli olduğunu göstermesinin ardından para birimleri sepeti karşısında iki haftanın dip seviyesine geriledi.

12/10/2017 15:03
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: dolar, döviz, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.