Dövizciyi kandırıp, para çalmakla suçlanıyor

Zanlı Stancho Iliev Georgiev'in döviz bürosunda çevirmek istediği paradan 500 Euro çaldığı iddia ediliyor

ads ads ads ads
16/06/2021

ads
Dövizciyi kandırıp, para çalmakla suçlanıyor

Girne’de meydana gelen hile ile sirkat meselesi ile ilgili olarak tutuklanan zanlı Stancho Iliev Georgiev mahkeme huzuruna çıkarıldı. 

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Adnan Kardeşler zanlı Stancho Iliev Georgiev’in 15 Haziran 2021 tarihinde Girne'de meydana gelen "Hile İle Sirkat" meselesine methaldar olduğunu söyledi. 

Polis, zanlının Girne'de Ziya Rızkı Caddesi üzerinde faaliyet gösteren ve işletmeciliğini Lütfi Doğmuş’un yapmakta olduğu Yüksel Demirel isimli döviz bürosuna giderek konu döviz bürosuna 1780 dolar parayı verip Euro’ya çevirmek istediğini söyledikten sonra döviz ofisinin kendine vermiş olduğu 1450 Euro para içerisinden el çabukluğu ile 500 Euro parayı alarak hile ile sirkat ettikten sonra para değişimi yapmaktan vazgeçip vermiş olduğu parasını geri alıp bürodan almış olduğu Euro’yu 500 Euro eksik olarak geri verdikten sonra 500 Euro sirkat ettiğini söyledi. 

Polis zanlının kamera görüntülerinden tespit edilip tutuklandığını ve ikametgâhında yapılan aramada tespit edilen 500 Euro para ve yine sirkat etmiş olduğu düşünülen Dolar ve Türk Liralarının emare alındığını anlattı.

Polis memuru Adnan Kardeşler zanlı hakkında başka döviz bürolarından da şikâyet olabileceğinden bu nedenle soruşturmanın salimen yürütülebilmesi için zanlının ilk etapta 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Özge Uğraşın zanlının soruşturma maksatlı 2 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

 

16/06/2021 14:53
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Stancho Iliev Georgiev döviz bürosu
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.