Dr. Bülent Dizdarlı: Hatırlatma dozlarınızı ihmal etmeyin

ads ads ads ads
25/09/2022

ads
Dr. Bülent Dizdarlı: Hatırlatma dozlarınızı ihmal etmeyin

Dr. Bülent Dizdarlı sosyal medyadan covid-19 ile ilgili açıklama yaptı. Dizdarlı, hatırlatma dozlarını ihmal edilmemesi gerektiğini belirtti. Ayrıca covid-19 hasta sayısının artmaması için bu kış yaşlıları ve immun sistem yetersizliği olanları korumakla yükümlü olmamız gerektiğini vurguladı. Açıklama ise şöyle;

”DİKKAT ! DİKKAT !

Yaz boyunca idare ettik ama havalar ısı kaybetmeye başladı. Okullar açıldı ve kapalı alanlarda toplanmalar arttı. Bu şartlarda covid-19 sayısının giderek artması beklenir.

Tesellimiz bu virüsün sağlıklı kişilerde ve gençlerde öldürücü yetisini kaybetmiş gibi durmasıdır. Ancak yaşlılar ve özellikle immün sistem rahatsızlığı olanlar hâlâ risk altındadır.

Maalesef maske- mesafe kuralını terk ettik. Bu da bahse konu kişiler için bir dezavantajdır.

Lütfen hatırlatma dozlarınızı ihmal etmeyiniz.

Sağlık Bakanlığı da her ilçe de, özellikle 70 yaş üstü ve immun rahatsızlığı olanlara yönelik mobil aşı istasyonları kurmalıdır. Bir telefonla alınan randevu gününde bu bireylere uzanıp hatırlatma dozlarını evlerinde yapmalıdır.

Bu kış , yaşlıları ve immun sistem yetersizliği olanları korumakla yükümlüyüz.

Sağlıkla kalınız.”

25/09/2022 15:21
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS:
MANŞETLER

HK SAĞLIK

Sağlıkta 5 yıllık yeni yol haritası

HK SAĞLIK

Sağlık Bakanlığı'nın 2024-2028 yıllarını kapsayan Stratejik Planı yayımlandı. Planda; sağlıklı yaşam hakkının korunmasından, tedavi hizmetlerinin güçlendirilmesine, obezite ve bağımlılıkla mücadeleden, özel gereksinimli bireyler ve yaşlılara yönelik hizmetlere uzanan birçok başlık yer alıyor. 2022 itibarıyla 27 bin 762 olan aile hekimliği birimlerinin sayısının da 36 bin 383'e çıkartılması hedefleniyor.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.