Dr. Erdoğmuş: Yolumuz uzun, şuan yeni bir virüsle tanıştı tüm dünya

Dr. Erdoğmuş, salgının yaşandığı şu günlerde bağışıklık sistemimizi güçlendirmenin önemine vurgu yaptı

ads ads ads ads
04/04/2020
HK

ads
Dr. Erdoğmuş: Yolumuz uzun, şuan yeni bir virüsle tanıştı tüm dünya

Dr. Özlem Erdoğmuş, koronavirüs salgını nedeni ile olağanüstü günlerden geçildiğine dikkat çekerek “İhtiyacımız olan şey ; dayanışma, birlikte davranma, birbirimizi haksız yere eleştirmeden yargılamadan elele tutuşmayı ve mücadele etmeyi başarabilmek”dedi.

Erdoğmuş, bağışıklık sistemimizi güçlendirmenin önemine vurgu yaparak önerilerde bulundu.

Dr. Özlem Erdoğmuş’un paylaşımının tamamı şöyle:“Olağanüstü günlerden geçiyoruz ve ihtiyacımız olan şey ; dayanışma, birlikte davranma, birbirimizi haksız yere eleştirmeden yargılamadan elele tutuşmayı ve mücadele etmeyi başarabilmek.

Her defasında söylüyorum ne kadar ulaşabiliyorum sizlere bazen emin olamıyorum.. Yolumuz uzun, şuan yeni bir virüsle tanıştı tüm dünya ve önümüzdeki günler bizim için sürpriz. Bildiğimiz tek şey bu virüsün bir süre (belki birkaç yıl )dünyamızda sevimsiz ve istenmeyen bir misafir olacağı. Bu nedenledir ki şu an ülkemizde kontrollü giden enfeksiyonun , uzun soluklu mücadelemizde hep kontrol altında kalması için neler yapabileceğimizi düşünmeliyiz. Yaşam tarzlarımızda ciddi değişiklikler yapmamız, sigarayı ve alkolü bırakmamız , huzurlu ve kaliteli uyku uyumamız, güven duygumuzu güçlendirmemiz, kaygılarımızı kontrol etmemiz ve bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için bugünden itibaren hayatımızı yeniden gözden geçirmemiz yani cephemizi güçlendirmemiz şarttır. Virüsten korkmalı ama panik yapmamalıyız.. Korku, panik duygusu, çaresizlik hissi uzun süre konakladığı bedende depresyon dahil pek çok psikolojik rahatsızlığa sebep olabilir ve bunlar da bağışıklık sistemimizi olumsuz etkileyecektir.

Pozitif vaka sayıları kadar hastaların genel durumları ve tedaviye cevapları, iyileşebilmeleri değilmidir önemli olan? Bu hastalara bakan biz hekimlerin; bu hastaları tedavi edebilmekteki becerimiz, başarımız, edindiğimiz tecrübeler. Neden tablonun sadece siyah kısmına bakılıyor? Tabloda çok fazla renk var; biraz önce söylediğim gibi hekimlerin bu hastalığı tedavi etmekte giderek artan tecrübeleri, şuan karantina servisinde taburcu olmayı bekleyen pek çok hastamız, yaşlılarına kol kanat geren belediyelerimiz, yaşlı anne babasını koruma duygusu ile özlemlerini bastırıp ziyaret etmeyen pek çok insanımız, halkın sağlığı için hiç düşünmeden kepenklerini indiren esnafımız, müşterilerinin sağlığını korumak için çok titiz hizmet veren marketlerimiz, günlerdir evinde oturan halkımız ve gününü gecesine katıp sizi korumak için kendini riske atan güvenlik görevlilerimiz, her aşamada görev yapan sağlık personelimiz, gümrük görevlilerimiz ..

Hepimiz uyum içinde olduğumuz için şu an vaka sayımız yüz güldürücü. Tabloyu tüm renkleriyle görmenizi umut ediyor, soğukkanlılık ve sabra yüreğinizde daha çok yer ayırmanızı tavsiye ediyorum. Bol güneşli bir hafta sonu diliyorum, evinizde ve bahçenizde.”

 

04/04/2020 12:47
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Koronavirüs, haber, kıbrıs, kktc, kıbrıs haberleri
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.