“Dr. Fazıl Küçük’ün 80 Yıllık Eseri” Yayınlandı

ads ads ads ads
16/08/2022

ads
“Dr. Fazıl Küçük’ün 80 Yıllık Eseri” Yayınlandı

Dr. Fazıl Küçük Vakfı, Kıbrıs Türkü’nün varoluş mücadelesinde çok önemli rol oynayan merhum Ulusal Lider Dr. Fazıl Küçük ve gazetesi Halkın Sesi’ni gelecek nesillere anlatmak amacıyla “Dr. Fazıl Küçük’ün 80 Yıllık Eseri” isimli kitabı yayınladı.

Halkın Sesi Gazetesi’nin 80. yılını doldurması münasebetiyle Dr. Küçük’ün Özel Kalemi ve yazar Osman Güvenir’in kaleme aldığı kitap 240 sayfadan oluşuyor.

Kitabın içeriğinde Kıbrıslı Türklerin sesini duyuracak bir gazete kalmaması nedeniyle gazete çıkarma kararı alan Dr. Fazıl Küçük’ün, gazetesinin ismini neden “HALKIN SESİ”, sloganını ise “Hakkın Sesi ve Halkın Dilidir” koymaya karar verdiği anlatılmakta.

Dr. Küçük'ün gazetenin manevi değerini “Bu gazete benim üçüncü çocuğumdur” şeklinde tanımladığına işaret edilen kitapta, bugün gazete, radyo, televizyon ve web sitelerini yöneten ve bu alanda çalışan gazetecilerin yolunun HALKIN SESİ’nden geçtiğine ve bir okul görevi yaptığına değinildi.

14 Mart 1942’den beri devam eden bu süreçte HALKIN SESİ’ne, İngiliz sömürge yönetiminden başlayarak Kıbrıslı Türklerin tarihinde birçok önemli olaya ve döneme tanıklık ettiğine vurgu yapılarak, Kıbrıs Türk toplumunun sosyal, politik ve kültürel yaşamına nasıl katkı koyduğu, anlatılıyor.

“Dr. Fazıl Küçük’ün 80 Yıllık Eseri” adlı kitap, tüm kitapçılardan ve Dr. Fazıl Küçük Müzesi’nden temin edilebilir.

16/08/2022 14:40
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Dr. Fazıl Küçük, Dr. Fazıl Küçük Vakfı
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.