Dr. Hakan Özkul Tıbbi Bitkilerin Kanser Tedavisinde Sağladığı Faydaları Açıkladı

ads ads ads ads
29/07/2021

ads
Dr. Hakan Özkul Tıbbi Bitkilerin Kanser Tedavisinde Sağladığı Faydaları Açıkladı

Fitoterapi alanında yaptığı çalışmalarla adından söz ettiren Dr. Hakan Özkul ile bir söyleşi gerçekleştirdik. Çağımızın hastalığı olan kanserin tedavisinde fitoterapi ile nelerin yapıldığına dair önemli bilgiler sundu. Kanser tedavisinde tıbbi bitkilerin etki mekanizmalarını açıkladı.

Tıbbi Bitkilerinden En Çok Bağışıklık Sistemini Güçlendirmede Faydalanıyoruz.

“Kanser tedavisinde tıbbi bitkilerin birçok etki mekanizması vardır. Bunlardan öncelikle bağışıklık sisteminin uyarılmasından bahsedebiliriz. Güçlendirilmiş bir bağışıklık sistemi kanseri yenmede çok önemlidir.”

Tıbbi Bitkiler Kanser Kök Hücrelerine Etki Etme Açısından Oldukça Önemli.

“Kanser kök hücreleri, kanserin başlamasından yayılmasından ve tekrarından sorumlu hücrelerdir. Tıbbi bitkilerin kanserdeki etki mekanizmalarından biri de kök hücrelere etki edebilmesidir. Tıbbi bitkilerin kanser kök hücrelerinin çoğalmasını durdurma etkisi yine aynı şekilde kanser hücrelerinin metastazı dediğimiz, başka yerlere sıçramasını durdurma etkisi, invazyon dediğimiz bulunduğu yerde yayılmasını engelleme etkisi vardır.”

Tıbbi Bitkiler, Kanser Hücrelerine İntihar Etme Komutunu Göndermektedir.

“Vücudumuzda var olan tüm hücreler işlevini yitirdiğinde intihar eder. Fakat kanserde bu gözlemlenmez. Bu yüzden kanser hastalığı sürekli yayılma eğilimdedir. Aşırı çoğalan bu hücrelere artık işlevini yitirdiğini ve intihar etmesi gerektiği mesajını biz tıbbi bitkilerle sağlıyoruz.”

Kanserin Beslenmesinin Önüne Geçmede Tıbbi Bitkilerden Yararlanıyoruz.

“Kanser hücreleri beslenmek için yeni damarlar oluşturur. Damarları genişletir. Yaşayabilmek için elinden geleni yapar. Bu beslenmenin önüne geçebilmek için yeni damarların oluşmasını engellemek ve kan damarlarının büyümesini engellemek gerekmektedir. İşte bu noktada tıbbi bitkiler Antianjiojenik etki dediğimiz, damarların büyümesi genişlemesini baskılayıcı özelliklere sahiptir. Kısacası kanserin beslenmesini durdurabilmek için de tıbbi bitkileri kullanıyoruz.”

Hormon Temelli Kanserlerin Kontrolünde Tıbbi Bitkiler Son Derece Etkilidir.

“Tıbbi bitkiler aynı zamanda hormon regülasyonu ile hormon temelli kanserlerin kontrolünde de etkilidir. Antiviral etkileri ile viral temelli kanserle savaşta fayda sağlamaktadırlar.”

Kemoterapi Sürecine Destek Olarak Tıbbi Bitkilerden Faydalanıyoruz.

“Başta kemoterapi olmak üzere kanserle savaşta kullanılan metotların yan etkilerinin azaltılmasında da tıbbi bitkilerin etkinliğinden istifade edebilmekteyiz. Kemoterapiye gelişen dirençlerin kırılmasında da tıbbi bitkilerin faydalarının olduğunu ortaya koyan pek çok bilimsel çalışma mevcuttur.

Kemoterapi alan hastaların bağışıklık sisteminin son derece güçlü olması gerekmektedir. İşte tıbbi bitkiler bu noktada da devreye girer hastaya kaybettiği bağışıklığı geri kazandırmada hastanın tedavi sürecini en verimli atlatabilmesini sağlar. Bu yüzden bitkisel tedavinin bir diğer adı da tamamlayıcı tıptır.

Kısaca özetleyecek olursak kanserin tüm evrelerinde tıbbi bitkilerden istifade ediyoruz. Özellikle kemoterapi gibi tedavilerin yan etkilerinin ortadan kaldırmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için kanser tedavisi alan hastaların fitoterapiden de destek alması son derece önemlidir.”

 Dr. Hakan Özkul İletişim Bilgileri,

Sorularınız için; www.hakanozkulasor.com

Dr. Hakan Özkul Facebook Sayfası

Whatsapp Hattı: 0 542 838 23 24

29/07/2021 09:00
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Dr. Hakan Özkul
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.