DSÖ’den korkutan açıklama

DSÖ Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısının 9,3 milyona ulaştığını aktarırken, gelecek hafta sayının 10 milyona ulaşmasını beklediklerini belirtti

ads ads ads ads
24/06/2020

ads
DSÖ’den korkutan açıklama

DSÖ Genel Direktörü Ghebreyesus, Kovid-19 vaka sayısının gelecek hafta 10 milyona ulaşmasını beklediklerini belirtti. Suudi Arabistan'ın hac kararını da değerlendiren Ghebreyesus, "Bu karar hacı adaylarının güvenliğini korumak ve bulaşma riskini en aza indirmek için. DSÖ, bu kararı destekliyor." dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, dünya genelinde Kovid-19 vaka sayısının 9,3 milyona ulaştığını aktarırken, gelecek hafta sayının 10 milyona ulaşmasını beklediklerini belirtti.

Ghebreyesus, örgütün İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde video konferans yoluyla düzenlediği basın toplantısında salgın hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Ghebreyesus, salgının etkili olduğu pek çok ülkede Kovid-10 hastalarının nefes almasını desteklemek için oksijen akışını artıran cihazların tedarikinde büyük güçlükler yaşadığını aktardı.

DSÖ'nün bu ülkelere destek verdiği bilgisini paylaşan Ghebreyesus, dünya genelinde bu cihazların yüzde 80'ini birkaç firmanın ürettiğini, şimdi ise talebin arzı aştığını kaydetti.

SUUDİ ARABİSTAN'IN HAC KARARINA DESTEK

Ghebreyesus, Suudi Arabistan'ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yıl hac ibadetini sadece ülkede yaşayanlarla sınırlı tutacağı ve yurt dışından hacı adayı kabul etmeyeceği yönündeki kararını desteklediklerini bildirdi.

"Bunun kolay bir karar olmadığını anlıyoruz ve bu yıl haclarını yapmayı dört gözle bekleyen birçok Müslüman için büyük bir hayal kırıklığı." ifadesini kullanan Ghebreyesus, kararın tüm ülkelerin sağlığı ilk sıraya koymak için yapması gereken zor seçimlere bir başka örnek teşkil ettiğini vurguladı.

Ghebreyesus, Suudi Arabistan'ın aldığı kararın hacı adaylarının güvenliğini korumak ve bulaşma riskini en aza indirmek için DSÖ'nün hazırladığı rehbere uygun şekilde alındığını belirterek, "DSÖ, bu kararı destekliyor." dedi.

24/06/2020 21:41
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: DSÖ’den korkutan açıklama, dünyada kaç kişi korona virüs kaptı, korona virüs güncel rakam, haberkibris, kıbrıs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.