Dünya Ebrar Karakurt'u konuşuyor! 'Türkiye'yi kurtardı'

FIVB Dünya Şampiyonası B Grubu'ndaki üçüncü maçında Filenin Sultanları mutlak kazanması gerektiği maçta Dominik Cumhuriyeti ile karşı karşıya geldi. Filenin Sultanları'nın oldukça zorlandığı mücadelede parlayan isim Ebrar Karakurt oldu. Dünya basını milli yıldızı manşetine aldı.

ads ads ads ads
29/09/2022

ads
Dünya Ebrar Karakurt'u konuşuyor! 'Türkiye'yi kurtardı'

FIVB Dünya Şampiyonası B Grubu'ndaki üçüncü maçında A Milli Kadın Voleybol Takımı, Dominik Cumhuriyeti'ni 3-2 mağlup etti. Filenin Sultanları'nda Ebrar Karakurt gösterdiği performans dünya basınında yankı uyandırdı.

İLK SETİ KAYBETTİK
A Milli Kadın Voleybol Takımı, Dominik Cumhuriyeti maçına istediği gibi başlayamadı. Filenin Sultanları'nın son anlarda toparlanmasına rağmen setin kazananı Dominik Cumhuriyeti oldu. Dominik Cumhuriyeti ilk seti 25-21 üstün kapattı.

ZEHRA'NIN SMACI YÜZÜNDE PATLADI
Filenin Sultanları heyecan dolu maçın ikinci setini baştan sona üstün götürdü ve maça dengeyi getirdi. A Milli Kadın Voleybol Takımı'nda kaptan Eda Erdem Dündar ve Ebrar Karakurt'un performansı dikkat çekti. A Milli Kadın Voleybol Takımı karşılaşmanın ikinci setinde rakibini 25-21'lik skorla geçti.

İkinci sette durum 19-16 Türkiye lehinde maç devam ederken Zehra Güneş'in smacı rakibini sakatladı. Oldukça sert smaç vuran Zehra'nın topu rakibinin yüzüne gitti. Pozisyon sonrası rakibinin durumunu merak eden Zehra özrü diledi. Oyun bir süre sakatlık nedeniyle durdu.

ÖNE GEÇTİK
Filenin Sultanları karşılaşmanın üçüncü setinde Hande Baladın, Eda Erdem Dündar ve Zehra Güneş ağırlığını koydu. Rakibini 25-18'lik skorla Sultanlar durumu setlerde 2-1 yaptı.

DÖRDÜNCÜ SETTE DAĞILDIK
Dördüncü sette Dominik Cumhuriyeti pes etmedi ve Türkiye karşısında farkı açtı. Dominik Cumhuriyeti, Filenin Sultanları karşısında üstün performansını set boyunca sürdürdü ve farkın erimesine izin vermedi. A Milli Kadın Voleybol Takımı dördüncü sette rakibini 25-16 yenildi.

KARAR SETİNE EBRAR DAMGASI
Sultanlar beraberlik sonrası pes etmedi. Oldukça çekişmeli geçen setin son anları büyük heyecana sahne oldu. Son sayıyı ilk olarak Dominik Cumhuriyeti'ne veren hakem görüntülü değerlendirme sonrası Ebrar'ın vuruşunun blok sonrası dışarı çıktığını tespit etti ve sayıyı Türkiye'ye verdi.

ÇIĞLIK ÇIĞLIĞA SEVİNÇ
Galibiyet sayısını kaydeden Ebrar çığlık çığlığa sevinç yaşadı. Hır dolu Ebrar'ın o anları canlı yayına yansdı. Milli yıldız karşılaşmada 29 sayı ve 1 blok ile tamamladı. Bu performans aynı zamanda Ebrar'ı şampiyonada zirveye çıkardı. Şu ana kadar 69 sayı kaydeden pasör çaprazı bu alanda Belçikalı Britt Herbots ile liderliği paylaşıyor. İtalyan süper yıldız Egonu ise 67 sayı ile 3. sırada bulunuyor.

Ebrar aynı zamanda turnuvanın En çok blok yapan 4. ismi ve en çok ace kaydeden 3. isim konumunda.

BREZİLYA BASINI: 'KARAKURT 5. SETTE DENGEYİ BOZDU VE TÜRKİYE'Yİ KURTARDI'
Ebrar Bu performansı dünya basınında da yankı uyandırdı. Brezilya basını WebVolei, Ebrar Karakurt'un performansını başlığa çıkararak, 'Karakurt 5. sette denfeyi bozdu ve Türkiye'yi kurtardı' dedi. Haberin devamında 'Türkiye'nin Dominik Cumhuriyeti'ni yenmek için Ebrar Karakurt'a çok fazla ihtiyacı vardı. Son sayıda teknolojinin ekstra yardımı oldu. İlk olarak Ebrar'ın atağı Dominik'e sayı olarak verilirken görüntülü değerlendirme sonrasında topun parmağa değerek dışarı çıktığı görüldü.

Sayı sonrası Ebrar patlama yaşadı. Türk pasör çaprazı dizlerinin üzerine çökerek çığlık attı. Zehra'nın 11, Eda'nın ve Hande'nin 10 sayısına karşın Ebrar'ın kaydettiği 29 sayı aradaki farkı açıklıyor.

İTALYAN BASINI 'TÜRKİYE BU KEZ 5. SETTE KURTARILDI'
İtalyan basınından iVolleyMagazine Türkiye'nin maçta çok zorlandığına vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı; Guidetti'nin takımı Dominik karşısında oldukça zorlandı. Brayelin Martinez liderliğindeki Dominik, servisteki üstünlüğü sebebiyle ilk seti kazandı. Sonrasında 'Türk Tepkisi' oradaydı. Fakat 4. sette kaptan Eda ve takım arkadaşları düştü. Türkiye maçı tie-break ile aldı.

SIRBİSTAN BASINI: TÜRKİYE GÜVENDE
Sırbistan basını da Ebrar'ın performansına vurgu yaparak; "Turnuvanın üçüncü maçında Türkiye, Dominik Cumhuriyeti'ni 3-2 ile geçti. Ebrar Karakurt 29 sayı ile üstünlüğünü sürdürürken, Elizabeth Martinez ve Keneida Gonzalez 20'şer sayı kaydetti.

Öte yandan Worldofvolley, Ebrar Karakurt ve Zehra Güneş'in performansını öne çıkardı. Haberde 'Türkiye, ikinci zaferini kazanmak Dominik Cumhuriyeti karşısında aldı. Ebrar Karakurt'un 29 sayılık performansı galibyette önemli rol oynadı. Zehra Güneş 5 blok ile galibiyete katkı yaptı." denildi.

29/09/2022 13:46
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Ebrar Karakur
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

16 yaşındaki çocuk dehşet saçtı!

HK TÜRKİYE

Ankara'da 16 yaşındaki Arda A., 3 saat 15 dakika içinde pompalı tüfekle saldırdığı taksi durağında 4 kişiyi yaraladı. Zanlı, aralarında ağabeyinin de olduğu 4 kişiyi de bıçakladı. Gözaltına alınan çocuk, arkadaşlarıyla bindikleri taksinin şoförünün kendisini dövdüğünü, bu yüzden durağa saldırdığını, diğer olayları ise yaraladığı kişilerle aralarında husumet bulunduğu için gerçekleştirdiğini iddia etti.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.