Dünyanın en çok kazanan oyuncusu ilan edilen Dwayne Johnson parasını nasıl harcıyor?

The Rock (Kaya) lakabıyla tanınan Dwayne Johnson, Forbes tarafından 2016 ve 2019'un ardından 2020'de de dünyanın en çok kazanan aktörü ilan edildi.

ads ads ads ads
13/08/2020

ads
Dünyanın en çok kazanan oyuncusu ilan edilen Dwayne Johnson parasını nasıl harcıyor?

2016'NIN EN ÇOK KAZANANI

Dwayne Johnson ya da diğer bilinen adıyla The Rock, 2016'ın ardından 2019 ve 2020'nin en çok kazanan erkek oyuncusu oldu.

BRAD PITT'I GEÇTİ

Forbes’e göre 48 yaşındaki ABD’li oyuncu, yıllık 87,5 milyon dolar milyon dolarlık geliriyle; Ryan Reynolds (71,5 milyon dolar) ve ark Wahlberg'i (58 milyon dolar geride bırakarak üst üste ikinci kez zirveye yerleşti. Şov dünyasının en çalışkan yıldızlarından biri olan Johnson, hem televizyon dizilerinde hem filmlerde yer alıyor hem de kendi yapım şirketi için çalışıyor. Johnson, tam bir gişe canavarı olarak kabul ediliyor. Geçmiş filmlerindeki gişe başarısı, gelecek filmleri için daha fazla ödeme olarak ona geri dönüyor.  

YÜKSEK HASILATLI FİLMLER

Ünlü aktörün rol aldığı 2013 yapımı Hızlı ve Öfkeli 6 788,7 milyon dolar, 2015 yapımı San Andreas 474 milyon dolar, Hızlı ve Öfkeli 7 filmi de 1,5 milyar dolarlık hasılat yaptı. Central Intelligence da dünya çapında 210,3 milyon dolarlık gişesiyle öne çıktı. Hızlı ve Öfkeli: Hobbs ve Shaw (Fast & Furious Presents: Hobbs & Shaw  759 milyon dolar, Gökdelen (Skyscrape) 304 milyon 868 bin dolar, Rampage: Büyük Yıkım (Rampage) ise 428 milyon dolar gişe rakamına ulaştı. 

Sinema yıldızının son filmi Jumanji: The Next Level  796 milyon 575 bin dolar gişe rakamına ulaşmayı başardı. 

PARASINI NASIL HARCIYOR?

En çok kazanan oyuncu, aynı zamanda parasını renkli harcama biçimiyle de tanınıyor.

SPONSORLUK ŞİRKETİ KURDU

2016 yılının başlarında, ayakkabı ve diğer giyim markaları için çizgi oluşturmasına yardım edecek Under Armour ile küresel sponsorluk ekibi kurdu.

ESKİ EŞİYLE ORTAK

Johnson, 2012 yılından bu yana eski eşi Dany Garcia ile birlikte 7 Bucks adlı yapım şirketi için çalışıyor. Bu yapım şirketiyle Ballers adlı diziyi ve Baywatch filmini hazırladı.

CEBİNDE SADECE 7 DOLAR VARDI

Johnson’ın yapım şirketinin adının 7 Buck olmasının da bir anlamı var. Eski bir futbolcu olan Johnson, futbol kariyerini sonlandırdıktan sonra Kanada’dan Miami’ye uçtuğunda cebinde sadece 7 dolar vardı. Johnson, 2006 yılında Dwayne Johnson Rock Vakfı’nı kurarak hasta çocuklara yardım etmeye başladı.

REKOR BALIK HARCAMASI

2015 yılında özel bir diyete başlayan Johnson’ın, tam bir morino balığı hayranı. Öyle yılda yaklaşık 300 kilo kadar morino balığı tüketiyor. Buna göre ünlü aktörün balık tüketimi için yılda 1400 dolar harcıyor.  Johnson, Business Insider’a verdiği röportajda morino balığını beslenmesinden çıkardığını söylemişti.

SPOR YAPIYOR

Fit vücudunu korumak için ünlü oyuncu pek çok kişisel antrenörle çalışıyor. Onlardan biri, J.K. Simmons ve Jai Courtney’yi de çalıştıran Aaron Williamson. Johnson, antrenörüne uyguladığı özel program için yılda binlerce dolar ödüyor.

LÜKS OTOMOBİL HAYRANI

Johnson, lüks otomobil düşkünlüğüyle de tanınıyor. Ünlü oyuncu, ‘Ballers’ dizisinin Pagani Huayra’daki galasına ortalama bir milyon dolar (ABD fiyatı) değerindeki otomobiliyle katıldı.   

DÖVME MERAKLISI

Johnson, tam bir dövme meraklısı. Göğsü ve kolları pek çok dövmeyle dolu. Ünlü oyuncunun dövmelerinin bir kısmını ünlü Tahitili dövme sanatçısı Po’oino Yrondi’nin yaptı. 

LÜKS KONAKLAMA

Seyahat etmeyi çok seven oyuncu, lüks yerlerde konaklamayı tercih ediyor. ‘Central Intelligence’ filminin Central Park West’teki basın toplantısı için bu lüks yerde kalmayı tercih etti. Ünlü oyuncu seyahatlerini Gulfstream G650 marka uçağıyla yapmayı seviyor. Bu uçağın Johnson’a ait olup olmadığı bilinmiyor, kiralamış olabileceği de düşünülüyor. Oyuncunun, sıklıkla ailesini seyahate çıkardığı uçağın değerinin ortalama 65 milyon dolar olduğu biliniyor. 

35 BİN LİRALIK SAAT

Çocukken Johnson’ın hep Rolex marka saate sahip olmayı hayal ettiği ortaya çıktı. Ünlü oyuncunun para kazandıktan sonra satın aldığı ilk saatin değerinin 35 bin dolar olduğu biliniyor. 

GAYRİMENKUL ZENGİNİ

Tam bir gayrimenkul zengini olduğu bilinen ünlü oyuncunun birkaç milyon dolarlık gayrimenkulü olduğu, Florida’da 10 kadar evini de sattığı konuşuluyor. Bu evler arasında en çok dikkat çekeni, Florida’daki Southwest Çiftliği’nde beş yatak odalı, yedi banyolu olanı. Johnson, bu evi 2012 yılında 3,4 milyon dolara satın aldı ve bir yıl sonra da 3 milyon dolara sattı. Johnson aynı zamanda California Hidden Hills’teki evini 2010 yılında 4,9 milyon dolara sattı. Johnson, son olarak Florida’da Southwest Çiftliği’nde 5,5 milyon dolar değerindeki eve taşındı. Johnson, aynı zamanda Virginia’da bir çiftliğe sahip. Johnson’ın, pek çok ünlü yıldız gibi Los Angeles’ta da bir evi bulunuyor.

YENİ FİLMLER VE DAHA FAZLA KAZANÇ

Rol aldığı Baywatch dizisi, Disney animasyonu Moana ve bir başka Hızlı ve Öfkeli filminin yanı sıra Jumanji’nin devam filmi ünlü yıldızın gelecek yıllarda daha fazla para kazanıp daha fazla para harcayacağı anlamına geliyor.

Dwayne Johnson'ın önünümzedik yıllarda yayınlanacak hatta tarihi açıklanmayan ancak kesinleşen filmlerini listesi şöyle...


2020- Red Notice
2021- Jungle Cruise
2021- Black Adam

- Young Rock
- The King
- San Andreas 2
- Doc Savage
- Big Trouble in Little China

13/08/2020 09:53
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: dwayne johnson, magazin
MANŞETLER

HK MAGAZİN

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.