Dünyanın en eski doğal incisi bulundu

ads ads ads ads
21/10/2019

ads
Dünyanın en eski doğal incisi bulundu

Birleşik Arap Emirlikleri’nde başkent Abu Dabi açıklarındaki bir adada ‘dünyanın en eski doğal incisi’ bulundu. İncinin milattan önce 5800 ile 5600 yılları arasına tarihlendiğini belirtti.

Abu Dabi’nin batısında yer alan Marawah Adası’nda devam eden kazılarda 8 bin yaşında olduğu belirtilen bir inci bulundu. İnci aynı zamanda Birleşik Arap Emirlikleri tarihinin en eski bulgusu olarak da kayıtlara geçti.

Radyokarbon testleri yapan uzmanlar, incinin milattan önce 5800 ile 5600 yılları arasına tarihlendiğini belirtti.

Uzmanlar, bu keşifle birlikte Neolitik dönemden beri incinin ticarette kullanıldığının kanıtlandığını söyledi. Bu dönemde inci takı olarak kullanıldığı gibi, Mezopotamya coğrafyasında ticaret için de kullanılıyordu, seramik ve gıda maddeleriyle takas ediliyordu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Müdürü Mohamed Khalifa Al Mubarak, “Abu Dabi’de dünyanın en eski incisinin bulunması, ülkemizin ekonomisinin ve kültürünün, tarih öncesi döneme kadar giden derin kökenleri olduğunu ortaya koyuyor” dedi.

İnci, bu ay sonunda Abu Dabi’deki Louvre Galerisi’nde ‘Lüksün 10 Bin Yıllık Tarihi’ sergisi kapsamında görücüye çıkacak.

21/10/2019 21:42
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Dünyanın en eski doğal incisi bulundu# haber# kibris#
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.