Eczacılar ortak hareket etme kararı aldı

ads ads ads ads
08/12/2021

ads
Eczacılar ortak hareket etme kararı aldı

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği ve ecza depoları yetkilileri, ülkedeki ilaç ve ecza sektöründe yaşanan sorunları görüşmek için dün akşam bir araya geldi. Toplantıda, vatandaşın ilaca erişimini kolaylaştırmak amacıyla ortak hareket etme kararı alındı.

Kıbrıs Türk Eczacılar Birliği’nden yapılan açıklamaya göre, birlik yönetim kurulu üyeleri ve ecza depoları yetkilileri dün akşam Merkez Lefkoşa’da toplantı yaptı.

Toplantıda, ülkede yaşanan ilaç krizi, ilaç etiketleri ile ilgili güncelleme çalışmaları, Türkiye’de ilaç fiyatlarına uygulanacak olan artışlar, KKTC’de devlet tarafından ilaca uygulanan maliyetler ve ülkedeki kaçak ilaç sorunu ele alındı.

Ayrıca Türk Lirası’nın döviz karşısında değer kaybetmesi sonucunda fiyatları artan Avrupa menşeli ürünler ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.

Vatandaşın ilaca erişimini kolaylaştırmak amacıyla ortak hareket etme kararı alınan toplantıda, ilerleyen günlerde çözüm yolları için yurt içi ve yurt dışında yetkili kurullar ile görüşme yapılması kararı çıktı.

 

08/12/2021 20:04
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Eczacılar ortak hareket etme kararı aldı, haberkibris,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.