“Egemenliğimiz de vardır, bağımsızlığımız da, kendi devletimiz de”

ads ads ads ads
03/02/2023

ads
“Egemenliğimiz de vardır, bağımsızlığımız da, kendi devletimiz de”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Hasan Taçoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Sayın Fuat Oktay’ın bugün yapmış olduğu Kıbrıs Türk Devleti’nin tanınması çağrısı, bu konudaki kararlılığımızı hala anlayamamış olanlar için son bir fırsat niteliğindedir.” Dedi.

Taçoy, paylaşımında “Kendilerini, Birleşmiş Milletler’in Rum yanlısı kararlarını “fırsat” olarak nitelemek yerine, bu net mesajları anlamaya ve Kıbrıs’taki gerçeklere uygun davranmaya davet ederim” ifadesine yer verdi.

Taçoy, paylaşımında şu ifadelere yer verdi.

“Kıbrıs Türk Halkı yıllardır hak ettiği bir yaşama kavuşmak için mücadele vermektedir. Ve bu yaşam için temel şartın egemen devletine dört elle sarılmak olduğu çok iyi bilmektedir. Bizler kimseden “bağımsızlık” ya da “egemenlik” talep etmiyoruz. Çünkü biz egemenliğimizi ve bağımsızlığımızı canımız pahasına elde etmiş bir halkız. Egemenliğimiz de vardır, bağımsızlığımız da, kendi devletimiz de.

Bizim bugünkü mücadelemiz haklarımızın teslim edilmesi yönündedir. Dünya kamuoyu yıllardır sürdürmekte olduğu Rum yanlısı tutumunu artık terketmeli ve Kıbrıs’taki gerçekler temelinde hareket etmelidir.

Sayın Oktay’ın bugünkü mesajları da bu yönü ile algılanmalıdır. Kendisine bir kez daha ortaya koymuş olduğu kararlılık için teşekkürlerimi sunarım.

Ayrıca, başta Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Anavatanımız Türkiye’nin tüm devlet yetkililerine de aynı hislerimi ifade etmek isterim.”

03/02/2023 19:46
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: “Egemenliğimiz de vardır, bağımsızlığımız da, kendi devletimiz de”
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.