Ekrem Demirtaş, Güney Kıbrıs'ta...

Demirtaş, Kıbrıs sorununun çözümüne katkı amacıyla başlattığı girişimler çerçevesinde adanın her iki kesimine de ziyaretler gerçekleştirdiğini belirtti

ads ads ads ads
03/05/2012
TAK

ads
Ekrem Demirtaş, Güney Kıbrıs'ta...

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Kıbrıs sorununun çözümüne katkı amacıyla başlattığı girişimler çerçevesinde adanın her iki kesimine de ziyaretler gerçekleştirdiğini belirtti.

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, Güney Kıbrıs ziyareti ve Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’la 23 Nisan’da yaptığı görüşmeyle ilgili Rum basınında yayınlanan haberlere ve Genç İşadamları Derneği’nden gelen tepkilere yazılı açıklamayla yanıt verdi.

Demirtaş, İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı olarak 2009 yılından bu yana Türk iş aleminin Kıbrıs sorununun çözümüne katkı sağlaması amacıyla girişim başlattığını anımsattı.

Bu çerçevede Kıbrıs'ın her iki kesimine de ziyaretler yaptığını ifade eden Demirtaş, “Amacım ve hedefim, 44 yıldır devam eden ve Kıbrıs'ta kimseye bir çıkar sağlamayan Kıbrıs sorununun çözümüne katkı sağlamaktır” dedi.

“Birleşmiş bir Kıbrıs'ın her iki topluma yarar getireceğine inanmaktayım” diyen Demirtaş, bu girişimi yaparken resmi bir temsilci veya bir siyasetçi olarak değil, işadamı olarak hareket ettiğini vurguladı.

Demirtaş, Hristofyas'a ilk ziyaretini 28 Ocak 2010 tarihinde gerçekleştirdiğini, 23 Nisan tarihindeki ikinci ziyaretinde ise Hristofyas'a “Kıbrıs'ta ticareti engelleyen bütün engellerin kaldırılmasının, bugün kapalı olan liman ve havaalanlarının önündeki yasakların kalkmasının sağlayacağı faydalardan bahsettiğini” kaydetti.

Demirtaş, şunları dile getirdi:

“Türkiye ile Yunanistan arasında 20 yıldır ticareti geliştirmeye çalışan bir kişi olarak var olan bütün sorunlara rağmen Türkiye ve Yunanistan arasındaki ticaretin artmasından, Türk ve Yunan halkları arasındaki önyargıların ticaretin gelişmesiyle azalmasından örnek verdim.

Ayrıca Sayın Hristofyas'a görüşmelerimizin sonuçlarını rapor edeceğimi bildirdim. Yukarıda da belirttiğim üzere Kıbrıs sorununa ilişkin yaptığım girişimleri işadamı kimliğimle gerçekleştirmekte olduğumu bir kez daha hatırlatır, Kıbrıs sorununa en kısa zamanda herkesin çıkarına olacak bir çözüm bulunmasını dilerim.”

03/05/2012 21:58
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Kıbrıs konusu, Ekrem Demirtaş, Güney Kıbrıs’ta...
MANŞETLER

HK EKONOMİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.