Elektrikli otomobillerin menzil sorunu hala çözülebilmiş değil

Elektrikli otomobiller menzil sorunu yaşıyor. Son birkaç yıldır elektrikli otomobillere olan ilgi artmış durumda. Özellikle de Avrupa’da bu konuda önemli çalışmalar mevcut. Öyle ki 2040 yılına kadar Avrupa’da pek çok şehirde fosil yakıtlı araçların yasaklanması söz konusu.

ads ads ads ads
25/09/2021

ads
Elektrikli otomobillerin menzil sorunu hala çözülebilmiş değil

Peki elektrikli araçlarda istenilen verim yakalanabildi mi? Eğer otomobili sadece şehir içerisinde günlük trafikte kullanıyorum diyorsanız sizin için büyük bir sorun yok diyebiliriz. Fakat sık sık uzun yol yapıyorsanız o zaman işler tamamen değişecektir.

Hali hazırda satışa sunulmuş olan ya da yakın zamanda sunulacak olan pek çok modelde 400 km menzil bulunuyor. Üstelik bunun arttırılmış menzil olduğunu da belirtmek gerekiyor. Hali hazırda 2 – 3 yaşında olan elektrikli otomobillerde bu menzil 150 km civarında.

Türkiye gibi bir ülkede bu menzilin büyük sıkıntı yaratacağını söyleyebiliriz. Çünkü hali hazırda pek çok benzin istasyonunda hızlı şarj aleti bulunmuyor. Bulunsa dahi bunların sayısı oldukça yetersiz. Herşeyi bir kenara bırakırsak otomobillerin bu cihazlarla şarj edilmeleri ortalama yarım saat sürüyor.

Normal bir prizden şarj etmek ise yaklaşık olarak 8 ile 12 saat arasında değişiyor. Dolayısıyla bu sorunlar çözülmeden elektrikli otomobillerin satış tarafında başarılı olması çok da mümkün görünmüyor.

25/09/2021 14:40
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Elektrik, otomobill, haber, dünya
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.