Elektrikte zam oranı belirlendi! Yüzde 18 Kıb-Tek zararına üretiyor…

Ülkemizde gerek dövizden gerekse girdi maliyetlerinin artışından dolayı yaşanan zam dalgası devam ediyor.

ads ads ads ads
22/09/2018
HaberKıbrıs

ads
Elektrikte zam oranı belirlendi! Yüzde 18 Kıb-Tek zararına üretiyor…

Son olarak akaryakıta yapılan 1 TL’ye yakın zammın etkileri sürerken yeni zammı nereye geleceği de belli oldu. Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu hafta içi yaptığı toplantıda kilowatt başına elektrik ücretlerine zam yapma kararı aldı. Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Yönetim Kurulu yapılacak zammın yüzde 18 olması noktasında ise ısrarcı. Başbakanlığın Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun ısrarcı olduğu zammı bir haftadır ertelediği ancak bu hafta içerisinde zammın açıklanabileceği kaydedildi. Yüzde 18 zararına üretiyor Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun elektriği şu an için yüzde 18 zararına tüketiciye sattığı yönetim kurulu toplantılarında konuşulduğu ve bu yapının sürdürülebilir olmadığı konuşuluyor. Yapılacak yüzde 18’lik zam ile maliyet ve satış dengesinin kurulması hedefleniyor.

Başbakanlık zammı engellemeye çalışıyor

Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu yönetimi maliyet ve satış dengesinin kurulması için zamda ısrar ederken Başbakanlık ise bir haftadır zam olmaması İçin çaba harcıyor. Başbakanlık ve hükümetin zammı ne kadar daha erteleyebileceği ise bilinmiyor. Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu’nun hafta arası muhtemelen yüzde 18 civarındaki bu zammı açıklaması bekleniyor.

Müdürün istifası kabul edilmedi

Bu arada Başbakan Tufan Erhürman’ın Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu müdürü Mehmet Salih Gürkan’ın istifasını kabul etmediği öğrenildi. Başbakanlıkta gerçekleştirilen toplantılarda Gürkan’ın görevine devamı için ikna edildiği ifade ediliyor. Gürkan’ın alternatifinin olmadığı gerekçesiyle Başbakanın bu yönde hareket ettiği ifade edilirken Gürkan’a “bu hükümet olduğu sürece kal” denildiği belirtildi. Gürkan’ın ise hükümete “üç ay daha kalırım” dediği v eekrizin 3 ay ertelendiği ifade edildi.

22/09/2018 11:30
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: elektirk, zam, haber, kıbrıs, Mehmet Salih Gürkan, erhürman, istifa
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.