Elleri yıkamamak kansere yol açıyor

ads ads ads ads
05/05/2016

ads
Elleri yıkamamak kansere yol açıyor



Uzman Dr. Ahmet Özkul, el temizliğiyle ilgili, “Enfeksiyonlar vücut direncini düşürür. Uygun zeminde de kansere sebebiyet verebilir” dedi.

Bursa Özel Hayat Hastanesi, Dünya Sağlık Örgütü'nün her yıl geleneksel olarak gerçekleştirdiği 5 Mayıs Dünya El Hijyeni Gününde hastalara sabun dağıttı. Başhekim Uzman Dr. Ahmet Özkul, el temizliğine dikkat edilmesi gerektiğini ifade ederek, “Bilhassa gıda sektöründe, sağlık sektöründe çalışanlar için önemli. Vücudun genelinde çok fazla mikrop var. Elimizde, ayaklarımızda, koltuk altlarında, vücudun diğer yerlerinde var, ama en fazla mikrobun olduğu yerler ellerimiz. El temizliği bu yönden çok mühim. Ağzımıza değdirmeme konusunda özen göstermemiz lazım. Sabunla el yıkamaya dikkat etmek lazım. Özellikle sağlık ve gıda sektöründe sabunla temizlikten sonra mutlaka anti-septiklerle de el temizliği yapılması gerekiyor” dedi.

“El hijyeninin sağlanmamasının ishallere, tifolara, gözde, kulakta iltihaplara yol açıyor’ diyen Özkul, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Enfeksiyonlar vücut direncini düşürür. Uygun olan zeminde de kanserin ortaya çıkmasına sebebiyet verir diye düşünülür. Direk bir ilgi ve ilişki yoktur. Fakat vücut direncini düşürmesiyle o yönde bir hastalığa sebep olması söz konusu olabilir.”

“KALİTELİ ÜRÜNLERİ ALMAK LAZIM”

Piyasada yer alan sahte sabunlar konusunda vatandaşları uyaran Özkul, “Her şeyin sahtesi ve sahteciliği var. Günümüzde insanımızın çok dikkatli ve uyanık olması lazım. Sabunların markasına özen göstermek lazım. Bu yönden kaliteli ve güvenilir yerlerden alışveriş yaparak tedbirli olmak lazım. Ucuza kaçmamak, kaliteli ürünleri almak lazım" dedi.

KAYNAK-İHA

 

05/05/2016 14:41
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: kanser, el yıkama, sağlık
MANŞETLER

HK SAĞLIK

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.