Elon Musk uzaydan internet projesini hayata geçiriyor

ads ads ads ads
19/05/2019

ads
Elon Musk uzaydan internet projesini hayata geçiriyor

Elon Musk‘ın özel uzay şirketi SpaceX, Starlink isimli uzaydan internet projesini hayata geçirmek için ilk adımı atıyor.

Elon Musk bazıları için hayal gibi görünen uzaydan internet projesi Starlink görevini gerçekleştirecek ilk uyduları göndermeye başlıyor.

Elon Musk tarafından geçtiğimiz dönemlerde dile getirilen ve bir çok insan tarafından gerçekleştirilemez olarak görülen uzaydan internet projesi için Musk, projenin ilk ayağını başlatmaya hazırlanıyor. SpaceX şirketi gerçekleştireceği Starlink isimli bu proje ile uzaya yerleştirilen uydular sayesinde internet erişimi sağlamayı hedefliyor. Dünya'nın etrafını 12 bin adet uydu ile sarmayı hedefleyen şirket ilk aşama için 60 uyduyu alçak dünya yörüngesine göndermek için çalışmalarını hızlandırdı.

Elon Musk uzun süredir gerçekleştirmek istediği uzaydan internet projesi ile yüksek hızlarda kablosuz interneti insanların hizmetine sunmak istiyor. Bu amaç doğrultusunda TinTin A & B uydularını 2018 yılında PAZ görevi kapsamında deneme amaçlı olarak alçak dünya yörüngesine çıkartan şirket, artık gerçekleştirmek istediği uzaydan internet erişimi için süreci başlatıyor.

19/05/2019 14:04
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Elon Musk uzaydan internet projesini hayata geçiriyor, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.