Elon Musk: Yapay Zeka, Önümüzdeki 5 Yıl İçinde İnsanları Geçebilir

Yapay zeka hakkında yeni açıklamalarda bulunan Elon Musk, insanların beş yıl içinde yapay zeka tarafından geçilebileceğini belirtti

ads ads ads ads
29/07/2020

ads
Elon Musk: Yapay Zeka, Önümüzdeki 5 Yıl İçinde İnsanları Geçebilir

Musk'a göre yapay zeka bir tehdit olmasa da dünyayı daha garip bir yer halinde getirecek.

Geçtiğimiz günlerde The New York Times’a açıklamalarda bulunan 21. yüzyılın en tartışmalı ve renkli iş insanlarından Elon Musk, yapay zekanın ilerleyişi konusunda insanları bir kez daha uyardı. Musk’a göre yapay zeka, türümüzün sonunu getirmeyecek olsa da dünyanın daha garip bir yer olmasını sağlayacak.

Yapay zekanın önümüzdeki 5 yıl içinde insan zekasını geride bırakmasının son derece yüksek bir olasılığa sahip olduğunu belirten Elon Musk, bunun gerçekleşmesi halinde dünyanın insanlar için cehenneme dönüşmeyeceğini, sadece işlerin günümüze kıyasla daha dengesiz ve garip olacağını belirtti.

Yapay zekanın ‘çok zeki’ insanlar tarafından neden göz ardı edildiğine de değinen Elon Musk, zeki insanların yapay zekanın daha önce hiç olmadığı kadar zeki olabileceğini düşünmediklerini, bu nedenle de yapay zekayı gerçek bir tehdit olarak algılamadıklarını belirtti. 

Elon Musk, yapay zekanın insanları geride bırakacağını ve tehdit oluşturma potansiyeli taşıdığını belirtse de yapay zeka çalışmalarına en fazla önem veren iş insanlarından biri konumunda. Bir yapay zeka araştırma şirketi olan OpenAI’nin kurucuları arasında yer alan Elon Musk, aynı zamanda SpaceX, Tesla ve diğer şirketlerine ait ürünlerde de yapay zekayı aktif olarak kullanıyor.

29/07/2020 11:44
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: elon musk, yapay zeka, milyarder elon musk, tesla, spacex,
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.