Elon Musk'tan corona virüs çağrısına yanıt

Musk, Twitter’da yaptığı açıklamada Corona virüsü salgını nedeniyle fabrikalarının solunum cihazı üretmek için yeniden tasarlanabileceğini söyledi.

ads ads ads ads
20/03/2020

ads
Elon Musk'tan corona virüs çağrısına yanıt

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınıyla mücadele için suni solunum cihazı üretmeyi teklif etti. 

Musk, Twitter hesabından ''İhtiyaç varsa suni solunum cihazları üreteceğiz.'' açıklamasında bulundu.

İhtiyaç duyan hastaneler için suni solunum cihazları yapabileceklerini ancak bu üretimin hemen mümkün olmadığını belirten Musk, ''Tesla ileri HVAC sistemlerine sahip arabalar üretiyor. SpaceX yaşam destek sistemleri olan uzay aracı yapıyor. Suni solunum cihazları zor değil ancak hemen üretilemez." ifadesini kullandı.

Forbes'ta yer alan habere göre, daha önce corona virüs salgını nedeniyle yaşanılan paniğin aptalca olduğunu söyleyen Tesla CEO’su Elon Musk, çalışanlarına gönderdiği elektronik posta ile evden çalışabileceklerini söylemişti.

Geçtiğimiz günlerde, Musk, COVID-19 ile ilgili çalışanlarına bir mesaj göndermiş ve bu mesajda istatistik verilerine yer vererek trafik kazaları corona virüsten daha tehlikeli ifadelerine yer vermişti

Özel uzay SpaceX ve Tesla'nın CEO'su  Elon  Musk geçtiğimiz hafta resmi Twitter hesabından attığı tweette  “Corona virüsü paniği aptalca” ifadelerini kullanmıştı.

 

20/03/2020 11:30
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Elon Musk, corona virüs, çağrısı
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.