Elon Musk’tan Covid-19 aşısı kararı

Tesla'nın kurucusu ve bilim insanı Elon Musk, corona virüsü ile ilgili açıklamalarda bulundu. New York Times'a konuşan Musk, yaklaşık 9 ayda 1 milyondan fazla insanı öldüren salgın hakkında, "Abartılıyor" yorumunu yaparken, "Riskli grupta değilim ve corona virüsü aşısı olmayacağım" dedi.

ads ads ads ads
29/09/2020

ads
Elon Musk’tan Covid-19 aşısı kararı

ABD’li ünlü girşimci Elon Musk (49), dün katıldığı bir podcast programında corona virüsü aşısı olmayacağını açıkladı. Musk, dünya çapında 1 milyondan fazla insanın ölümüne sebep olan salgının insanları mantıksız hale getirdiği ifade etti.

ABD’de SpaceX ve Tesla şirketlerinin sahibi teknoloji Elon Musk, dün katıldığı bir programda yaşı itibariyle kendisinin ve çocuklarının “corona virüsü risk grubunda olmadığını” belirterek corona virüsü aşısını olmayacağını açıkladı. Musk “Salgının insanları mantıksız hale getirdi” dedi.

“SALGIN ABARTILIYOR”

New York Times Sway podcast canlı yayınına katılan Musk, büyük ölçekli karantinaların ve sokağa çıkma yasaklarının bir hata olduğunu ve “fırtına geçene kadar” yalnızca risk altında olanların karantinaya alınması gerektiğini söyledi. Musk yaptığı açıklamada, “Demek istediğim bu, mantığın arka planda kaldığı sıcak bir düğme meselesi. Genel olarak ölüm oranı çok düşük ve bulaşıcı olan bir şeye sahibiz” ifadelerini kullandı.

MUSK´TAN BİLL GATES´E AĞIR SÖZLER  

Podcast sunucusu Musk´a, bu açıklamaların kendi yaptığı `insanlığın yararına´ işlerle ters düştüğünü vurgulaması üzerine Musk “Herkes ölür” dedi. Musk, Harvard Üniversitesi epidemiyoloji ekibi ile birlikte çalışarak corona virüsü salgını için çaba sarf ettiğini kaydetti. Musk, “Harvard epidemiyoloji ekibiyle antikor çalışmaları yapıyoruz, CureVac için Tesla aşı makineleri yapıyor, (Bill) Gates bir şey yapmadığımla ilgili konuştu …  Taş kafalı. Biz aslında yatırım yaptığınız CureVac için aşı makinelerini yapıyoruz” ifadelerini kullandı.

29/09/2020 14:14
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Elon Musk, Covid-19, aşı
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.