Emekli gardiyan 2 yıl hapis cezası aldı

Lefkoşa’da kamu görevlisi tarafından hırsızlık suçundan yargılanan emekli gardiyan Erdoğan Güneş, 2 yıl hapis cezası aldı.

ads ads ads ads
05/10/2020
kamalı haber

ads
Emekli gardiyan 2 yıl hapis cezası aldı

Lefkoşa’da kamu görevlisi tarafından hırsızlık suçundan yargılanan emekli gardiyan Erdoğan Güneş, 2 yıl hapis cezası aldı.

Lefkoşa'da Merkezi Cezaevi’nde kantinin muhasebesinden sorumlu olan gardiyan Erdoğan Güneş, evrakları sahteleyip, 178 bin TL nakit parayı sirkat etmekle suçlanmıştı. Güneş, Maliye’ye 283 bin TL yatırıp zararı tazmin etmişti.

Lefkoşa Ağır Ceza mahkemesini oluşturan Başkan Nüvit Gazi, Kıdemli Yargıç Şerife Kâtip ve Yargıç Umut İnan’ın huzurunda kararı açıklanan davada kararı Nüvit Gazi açıkladı.

Gazi, sanığın işlediği “Kamu Görevlisi Tarafından Sirkat” suçunun ciddiyetine vurgu yapıp, bu suçun 7 yıla kadar hapis cezası öngördüğüne değindi.

Gazi, sanığın işlediği resmi evrak sahteleme suçunun ise 10 yıla kadar hapis cezası öngördüğüne değindi. Gazi, gardiyan olan sanığın Merkezi Cezaevi’nin kantininden 178 bin TL sirkat etmesini aleyhine değerlendirdiklerini belirtti.

Gazi, kamu görevlilerinin görevlilerini ifa ederken, kamunun güvenini sarsmamaları ve bu güveni suiistimal etmemeleri gerektiğinin altını çizdi.

Gazi, kamu yararı gereği caydırıcı ve ibret verici cezalar verilmesi gerektiğini kaydetti.

Gazi, sanığın sirkat ettiği meblağın azımsanmayacak bir miktar oluşunu aleyhine değerlendirdiklerini belirtti. Gazi, sanığın konu suçları eşi ve kızının sağlık sorunları nedeniyle düştüğü maddi zorluk içindeyken işlemesinin hoşgörü ile bakmalarının mümkün olmadığını dile getirdi.

Gazi, sanığın lehine ve aleyhine olan tüm hususlara değinerek, oy birliği ile 2 yıl hapis cezası verdiklerini açıkladı.

 

05/10/2020 14:16
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.