Emekli orgeneral Necati Özgen hayatını kaybetti

ads ads ads ads
23/06/2021

ads
Emekli orgeneral Necati Özgen hayatını kaybetti

Bir dönem Kıbrıs'ta K.T. Barış Kuvvetleri komutanlığı yapan Türkiye Harp Akademileri Emekli Komutanı Orgeneral Necati Özgen hayatını kaybetti.

Diyarbakır Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı döneminde Kuzey Irak operasyonlarını yöneten emekli Orgeneral Necati Özgen hayatını kaybetti.

Terörün en yaygın olduğu dönemde Diyarbakır Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı yapan emekli Orgeneral Necati Özgen vefaat etti.

Kara Harp Okulu'ndan 1959'da mezuniyetten sonra, bir dönem Doğu Anadolu Bölgesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi, Kıbrıs'ta görevlerde bulunan Necati Özgen, Türk Silahlı Kuvvetleri'nde Doğu ve Kıbrıs uzmanı olarak anıldı.

Özgen, Okulu Komutanlığı, Kıbrıs Barış Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Asayiş Komutanlığı, 3. Ordu Komutanlığı bünyesinde görev yaptı. 1999'da orgeneral rütbesine terfi etti.

PKK saldırılarının yoğun olarak yaşandığı 1991-1995 yılları arası Diyarbakır Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı yapan Özgen, 19 Ağustos 1996 ile 23 Ağustos 1999 tarihleri arasında yaptığı Harp Akademileri Komutanlığı görevinden 1999 yılında emekli oldu.

Türkan Özgen ile evli Necati Özgen'in Ebru adından bir kız var. Emekliliği sonrası Müdafaa-i Hukuk Vakfı başkanlığı yaptı.

23/06/2021 20:17
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Emekli orgeneral Necati Özgen hayatını kaybetti, haberkibris,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.