Endonezya'da bombalı saldırı şoku

ads ads ads ads
14/01/2016

ads
Endonezya'da bombalı saldırı şoku

Endonezya’nın başkenti Cakarta bir dizi patlamayla sarsıldı. En az üç intihar bombacısının ünlü bir kahve dükkanının içinde saldırı düzenlediği belirtiliyor. Patlamaların ardından kentte silahlı çatışmalar yaşandı.

Kentte yaşanan olaylarda ilk belirlemelere göre 4 kişi yaşamını yitirdi.

AP’ye konuşan bir görgü tanığı en az beş saldırgan gördüğünü; bunlardan üçünün kahve dükkânına girdikten sonra sırayla kendilerini patlattıklarını anlattı. Diğer iki saldırgan ise polis noktasına giderek silahlı saldırıda bulundu. Aynı görgü tanığı bir polisin öldürüldüğünü, üç polisin ise ağır yaralandığını gördüğünü ifade etti.

SİNEMA SALONUNDA ÇATIŞMA

Endonezya polisi dört şüpheli saldırganı öldürdüğünü açıkladı. İntihar bombacılarının saldırı düzenlediği kahve dükkânının bulunduğu binanın içindeki sinema salonunda polisler ile saldırganlar arasında çatışma çıktı. Polis sözcüsü çatışmada dört saldırganın öldürüldüğünün ve bölgenin tamamen güvenli hâle getirildiğini açıkladı.

FARKLI NOKTALAR PATLAMALAR

“TVOne” isimli yerel televizyon kanalı şehrin farklı noktalarında üç patlamanın daha duyulduğunu açıkladı.

Bu üç patlamanın Cikni, Silpi ve Kuningan semtlerinde yaşandığı; Türk ve Pakistan Büyükelçiliklerinin bu bölgelere yakın olduğu gelen bilgiler arasında. Ancak şehrin bu bölgesinde yaşanan patlamalarda ölen ya da yaralanan olduğu belirtilmedi.

Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo patlamaların “terör eylemi” olduğunu açıkladı. Devlet televizyonuna konuşan Widodo, olayların kontrol altında olduğunu söyledi ve vatandaşlarına sakin olmaları çağrısında bulundu.

Endonezya daha önce de terör saldırılarına sahne olmuştu. 

14/01/2016 08:53
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Endonezya, intihar saldırısı, Cakarta
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.