''Engelsiz Sinema'' özel gereksinimli bireyleri kucakladı

Özel gereksinimli bireyler de festival coşkusunu yaşadı

ads ads ads ads
18/04/2019

ads
''Engelsiz Sinema'' özel gereksinimli bireyleri kucakladı

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin sunduğu “6. Kıbrıs Avrupa Filmleri Festivali” (KAFF) kapsamında yer alan “Engelsiz Sinema” gösterimleri 5 gün boyunca adeta özel gereksinimli bireyleri kucakladı.

Özel gereksinimli bireyler de festival coşkusunu yaşadı

YDÜ Engelsiz Sinema ve Aktivite Merkezi festival kapsamındaki “Engelsiz Sinema” etkinliklerine ev sahipliği yaptı. 8 Nisan-12 Nisan tarihleri arasında günde iki seans olarak gerçekleşen “Engelsiz Sinema” bölümü YDÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümü ile LTB Engellemeyen Lefkoşa Komisyonu tarafından organize edildi

5 günde 7 filmlik program

Çağlayan Çocuk Evi, Algım, Özgür Adımlar Özel Eğitim Merkezi, Armel Özel Eğitim Merkezi ve Umut Otizm Derneği’nden özel gereksinimli bireylerin katıldığı festival gösterimlerinde Koyun Shaun, Mesaj, 8 Saniye, Yukarı, Alice Harikalar Diyarında, İnanılmaz Örümcek Adam, Oceans filmleri özel gereksinimli bireylerle buluştu.

Sinema filmlerinde görme engelliler için sesli betimleme, işitme engelliler için işaret dili kullanılması, kullanım konforunu artırmak ve bütünlüğü sağlamak açısından “hissedilebilir yüzey görme engelli yolu”, kafeteryasında kullanılmak üzere görme engelliler için kabartma yazılı menüler, engelli park yerleri ve diğer gereksinimlerini karşılayan teknik donanımı ile özel gereksinimli bireylerin her türlü ihtiyaçlarına cevap veren Engelsiz Sinema ve Aktivite Merkezi’ndeki “Engelsiz Sinema”ya katılan bireyler festivalde keyifli 5 gün geçirdiler.

18/04/2019 15:19
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Engelsiz Sinema
MANŞETLER

HK KÜLTÜR SANAT

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.