Erdoğan: Almanya ile ilişkilerimizi güçlendirerek devam ettireceğiz

ads ads ads ads
24/01/2020

ads
Erdoğan: Almanya ile ilişkilerimizi güçlendirerek devam ettireceğiz

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Almanya Başbakanı Angela Merkel İstanbul’da bir araya geldi.

Libya ve Suriye başlıklı görüşmenin ardından Erdoğan ve Merkel basına açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Merkel’in İdlib’e kalıcı konut yapılması konusunda destek sözü verdiğini söyledi.

Erdoğan, köklü dostluk ilişkilerinin sürdürülmesinin, Türkiye ve Almanya’nın yanı sıra bölgenin de menfaatine olduğunu ifade ederek, görüşmede AB – Türkiye ilişkilerinin de ele alındığını belirtti.

AB ve AB ülkelerinin Suriyelilere daha fazla yardım yapmalarının insani bir sorumluluk olduğuna işaret eden Erdoğan, “İdlib son günlerde rejimin ağır saldırılarına maruz kalmaktadır. Aralıksız bombalanıyor. İdlib insanının içinde bulunduğu durumu hafifletmek için elimizden geleni yapıyoruz. İdlibli kardeşlerimize yönelik vahşetin son bulması için herkes rejim üzerinde baskı kurmalı” dedi.

Libya’daki gelişmeleri de değerlendiren Erdoğan, burada askeri çözümün mümkün olmadığını düşündüklerini, sahada sağlanan kısmi sükunet sonucu Berlin konferansının düzenlendiğini anımsattı.

Erdoğan, “Hafter’in saldırılarını artırması, çözüm konusunda niyeti olmadığını göstermiştir. Verilen destek Hafter’i şımartmıştır. Libyalı kardeşlerimizi yalnız bırakmamakta kararlıyız. Türkiye ve Almanya olarak sorunların diyalog yoluyla çözümüne öncülük veriyor, taraflara sağduyu ve aklıselim çağrısında bulunuyoruz. İran ve Irak’ta da son dönemde gerilimin arttığını görüyoruz. Irak’ın yeni bir kaos ve kargaşa iklimine sürüklenmesine izin verilmemelidir” dedi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de, İdlib’den kaçanların insani durumunu düzeltmek için maddi katkıya hazır olduklarını belirterek, daha sağlam barınma imkanı sağlanabileceğini söyledi.

Merkel, Libya’daki kırılgan ateşkesin sağlam bir ateşkese dönüşmesi için çaba harcanması gerektiğini de sözlerine ekledi.

24/01/2020 22:29
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Erdoğan: Almanya ile ilişkilerimizi güçlendirerek devam ettireceğiz, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.