Erdoğan: Bir haftaya kalmaz ne yapacağımızı görecekler

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de yaşananlara tepki gösterdi: "Fırat Kalkanı Harekâtı ile terör koridorunu bıçakla keser gibi kesip attık. İdlib operasyonu ile bu koridorun batı kanadını çökertiyoruz. Afrin'de teröristler teslim olmazsa orayı başlarına yıkacağız. Münbiç'te bize verilen sözler yerine getirilmezse kendi göbeğimizi keseceğiz. Bir haftaya kalmaz ne yapacağımızı görecekler.

ads ads ads ads
13/01/2018

ads
Erdoğan: Bir haftaya kalmaz ne yapacağımızı görecekler

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan Elazığ'da AK Parti kongresine katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada özetle şunları söyledi: 
"Elazığ sözünü tutarak Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemine 'Evet' dedi. Bu güzel sonuçlar için sizlere gönülden teşekkür ediyorum. Elazığ'a yakışan böyle bir netice Rabbim birliğimizi daim eylesin. Elazığ, tarihinin her döneminde cesaretli kahramanlar çıkarmıştır. Bunun son örneği bir yıl önce 5 Ocak'ta İzmir adliyesindeki teröristleri engelleyen ve şehit olan Fethi Sekin kardeşimizdir. Türkiye 1984 yılından bu yana terörle mücadele yürüten bir ülkedir. En vahşi örgüt PKK'nın milletimize musallat oluşunun üzerinden 34 yıl geçti. Elazığlılar vatan, millet, devlet, bayrak ve ezan sevgisini önlerine alıp yürümüşler geriye dönüp bakmamışlar.

'FETÖ KAÇACAK DELİK ARAYACAKSIN'

Tek devlet; Türkiye Cumhuriyeti devletinden başka devletimiz yok.Yok. 'Paralel devlet, şu devlet, bu devlet.' Nerede, Pensilvanya'da, ne işin var orada? Hadi sıkıyorsa gel, buraya gel. Arkana Amerika'yı alarak Pensilvanya'da durmanın bir sonu yok. Amerika'da seni bir yere kadar taşır FETÖ, bunu bilesin. Sonra Amerika'da seni kapıya koyacak. Sonra kaçacak delik ararsın. Sen kaçacaksın, biz seni kovalayacağız. Bu coşku, azim, kararlık bizlerde olduğu sürece bu ülkenin, milletin sırtını kimse yere getiremeyecek.

'BİR HAFTAYA KALMAZ NE YAPACAĞIMIZI GÖRECEKLER' 

Biz tarihimizden ders almasını bilen bir milletiz. Sınıflarımız boyunca aktif bir politika izliyoruz. Fırat Kalkanı Harekâtı ile terör koridorunu bıçakla keser gibi kesip attık. İdlib operasyonu ile bu koridorun batı kanadını çökertiyoruz. Afrin'de teröristler teslim olmazsa orayı başlarına yıkacağız. Münbiç'te bize verilen sözler yerine getirilmezse kendi göbeğimizi keseceğiz. Tek bir terörist kalmayıncaya kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bir haftaya kalmaz ne yapacağımızı görecekler. Dün Cerablus'tan El Bab'a kadar 3 bin DEAŞ'lıyı imha etmiştik. Yarın gerekiyorsa 3 bin teröristi daha imha ederiz. Bu mücadelede karşımızda yer alacak olanlar dönüp kendilerine bir baksınlar. Bu devletin tek bir çakıl taşını, milletin tek bir evladını kimseye kaptıracak değiliz.

'BÖYLE MÜTTEFİKLİK OLMAZ'

Buradan Suriye'deki terör örgütlerini destekleyen müttefiklerimizi kendilerini test etmeye davet ediyorum. Suriye'de terör örgütüne ABD'nin göndermiş olduğu silah sayısı 4 bin 900 TIR. Bunları biz biliyoruz. Böyle müttefiklik olmaz. 2 bin uçak dolusu silahı da derme çatma hava alanlarına inerek örgüte teslim ettiğini biliyoruz. Verdikleri silahların bir kısmı kara borsada satılmaya başladı. Bir kısmı da bize karşı kullanılıyor.

'YILANLA YATAĞA GİREN NETİCESİNE KATLANIR'

Bölge politikalarımızı ABD ile yürütmek istiyoruz. Bu tek taraflı olmaz. Yılanla yatağa giren neticelerine katlanır. ABD, yılan çukuruna atmakta bu kadar ısrarcıysa… Biz kendi başımızın çaresine bakarız.

'BU ÜMMETİN BİRLİĞİ ÇOK ÖNEMLİDİR'

Artık kendi silahlarımızı, silahlı insansız hava aracını yapar hale geldik. Tanklarımızı üretir hale geliyoruz. Bunlar onları rahatsız ediyor. Yapacağız ve ileriye doğru yürümekte kararlıyız. En çok saldırı altında kaldığımız alanlardan biri ekonomiydi başaramadılar. Orada da onları çökerttik. Birileri önümüzdeki kapıları kapatmaya çalıştıkça Rabbim bize 10 ayrı yerde 10 ayrı kapı daha açıyor.

MHP Genel Başkanı Sayın Bahçeli Cumhurbaşkanlığı seçiminde şahsımıza yönelik destekleme kararını açıklaması da bir milli mutabakatın ne denli güçlü bir şekilde olduğunun ifadesidir. Şahsım, partim, milletim adına teşekkür ediyorum. Zira bu ümmetin birliği çok önemlidir. Birilerinin ülkemiz ve milletimizin geleceği ile ilgili karanlık senaryolar peşinde koştuğu bir durumda yerli ve milli şekilde safları sıklaştırmak önemlidir. Birliğimizden beraberliğimizden kardeşliğimizden en küçük bir taviz vermeyeceğiz. Türkiye'yi sarsmak için önce AK Parti’yi sarsmaları gerektiğini bildiklerinden önce AK Parti'yi sarsmak istemektedirler. Biz kendi işimize bakacağız."

13/01/2018 16:33
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: erdoğan, türkiye, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

YKS'ye başvuru sayısı yarım milyon düştü! Eğitim uzmanı değerlendirdi

HK TÜRKİYE

8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak üniversite sınavına başvuranların sayısı, geçen yıla göre yarım milyon azaldı. Özellikle üniversite öğrencisi, üniversite mezunu gibi bazı mezun kategorilerinde başvurular yarı yarıya düştü. Sınava giren 12. sınıf öğrenci sayısında ise 224 binlik bir artış var. Peki bu durum, sınavı nasıl etkileyecek? Eğitim Uzmanı Salim Ünsal değerlendirdi.

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.