Erdoğan doğal gaza el attı iddiası

Rum Basını, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Eylül’deki Avrupa Konseyi öncesinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis dışındaki tüm AB liderlerine mektup gönderdiğine vurgu yaptı

ads ads ads ads
28/09/2020
TAK

ads
Erdoğan doğal gaza el attı iddiası

Alithia, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Eylül’deki Avrupa Konseyi öncesinde, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis dışındaki tüm AB liderlerine mektup gönderdiğini haber verdi.


Haberi “Anastasiadis-Miçotakis Hariç AB’deki Herkese Mektup Gönderdi… Erdoğan’ın Eli Doğal Gazda” başlığıyla ikinci manşet olarak aktaran gazete, Erdoğan’ın mektubunu, Türkiye-AB ilişkileri gündemli Avrupa Konseyi (24 Eylül) arifesinde ve toplantının 1 Ekim’e ertelenmesi öncesinde gönderdiğini yazdı.
Gazete, Erdoğan’ın, Yunanistan ile ön şartsız diyaloğa hazır olduğu bilgisini verdiği mektubu AB üyesi bütün ülke liderlerine gönderirken, sadece Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’i atladığına vurgu yaptı. 


Mektubun içeriğiyle ilgili şu ifadelere yer verildi:
“Kıbrıs ile ilgili, doğal gazın Kıbrıs sorunu çözülmeden paylaşılması önerisini yeniden ortaya koydu. Kıbrıslı Türklerin ve Kıbrıslı ‘Rumların işlevsiz Kıbrıs Cumhuriyeti’nin kurucu ortakları ve Ada’nın ortak sahipleri olarak’ bir işbirliği ve hidrokarbonlardan edinilecek gelirin adil paylaşımı mekanizması kurması gerektiğini savundu. ‘Böyle bir işbirliği mekanizması kurulması için de Kıbrıs sorununun çözülmesini beklememize gerek yok’ iddiasında bulunduğu anlaşılan Erdoğan ‘Ada’daki her iki taraf kendi lisans bölgelerinde uluslararası petrol şirketleri aracılığıyla faaliyet gösteriyor. Bu faaliyetlerini erteleyecekler mi, yoksa devam mı edecekler? Ada’daki iki halk karar ortaklaşa karar vermeli’ denildi”  

28/09/2020 11:48
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Erdoğan doğal gaz
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.