Erdoğan: Kenevir üretimi için çalışma başladı

Erdoğan: Bize dost görünen düşmanlar ülkemden kenevir üretimini aldı.

ads ads ads ads
10/01/2019

ads
Erdoğan: Kenevir üretimi için çalışma başladı

Türkiye'de plastik poşet kullanımı tartışmalarına katılan TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Arkadaşlara dedimki '31 Mart kampanyasında biz file kullanalım, bez torba kullanalım." dedi.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminde Yerel Yönetimler Sempozyumu"nda konuşan Erdoğan, "Plastik poşetlerle ilgili bir savaş başlattık. Malum bin yıl toprak bunu eritemiyor, buna karşı bir savaş. Biz asla naylon poşet kullanmayacağız." ifadelerini kullandı. Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:
"Son zamanlar bu plastik poşetler vb. birçok ürünlerle ilgili olarak bir savaş başlattık. Bunun 500 yıl, 750-1000 yıl bunu toprak eritemiyor. Savaşımızı kararlı bir şekilde başlattık. Anacağım evde file dokurdu. File ile alışveriş yapar gelirdik. Bunun toprakla bir dostluğu var. O zamanlar bunlar kenevirden yapılırdı. Ülkemizde keneviri yok ettik. Kenevirden atlet, fanila dokunurdu. Çünkü teri emmesi çok farklı. Bize dost görünen düşmanlar ülkemden kenevir üretimini aldı. Biz keneviri ithal ediyoruz. Kenevire dayalı yapılması gereken şeyler varsa ithal ürünlerle yapılıyor. Gıda Tarım Bakanlığı bu konuda çalışmalara başlıyor. Birilerinin bu işi başlatması lazımdı. Şu anda biz de bunun çalışmasını yapıyoruz."
"Bizim beldede amcaoğlunun kazanması lazım veya bizim aşiretten falancanın kazanması lazım, ne yapalım, Ankara'dan, İstanbul'dan göç yapalım anlayışına izin vermeyeceğiz" diyen Erdoğan, "Bu, işgalin farklı bir türüdür. Bundan sonra bu tür şeyleri İçişleri Bakanlığımızla da daha yakın takibe alacağız. Çünkü bunun adı demokrasi değildir." şeklinde konuştu

10/01/2019 12:24
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Recep Tayyip Erdoğan, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.