Erdoğan: KKTC halkına hayırlı olmasını diliyorum!

ads ads ads ads
06/10/2020

ads
Erdoğan: KKTC halkına hayırlı olmasını diliyorum!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kullanıma açılan bölgelerde hiçbir özel mülk yok. Kesinlikle mağduriyete yol açılmayacak. Karşı tarafın itirazları şimdiden boşa çıkmıştır” şeklinde konuştu.

"Maraş'ın KKTC toprağı olduğu tartışmasız bir gerçek" diyen Erdoğan, Maraş'ın açılmasının birçok yeri rahatsız edeceğini söyledi.

Cumhurbaşkanı şöyle devam etti:

"Ama bugüne kadar hep Kıbrıs’taki Türkler sabretti biz sabrettik ama bu sabrın karşılığını alamadık. Adadaki Kıbrıs Türkleri'nin 5 asırlık varlığını kaldırmaya yönelik bir dönemde bu gelişmenin olması anlamlıdır. Çözümsüzlüğün bedeli hep Kıbrıs türküne ödetilmek istenmiştir. Maraş da bu çözümsüzlüğün bir parçasıdır. Kıbrıs’ın geleceğini artık hayaller yerine somut gerçekler üzerine inşa etme kararı aldık. Tasarruf Türk makamlarına aittir.  Perşembe sabahından itibaren kapalı bölgeye girebilecek olmasından memnuniyet duyuyoruz. Bu KKTC ekonomisini şaha kaldıracak bir fırsattır. Mülkiyet hakkına saygı gösterilip Maraş'ın tümü açılmalı. KKTC büyüdükçe, zenginleştikçe, güçlendikçe kendisine uygulanan ambargo zincirleri de birer birer kırılmaya başlayacaktır. Maraş'ın açılması kararının KKTC halkına hayırlı olmasını diliyorum."

06/10/2020 17:46
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Erdoğan: KKTC halkına hayırlı olmasını diliyorum!, haberkibris, kıbrıs,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.