Erdoğan ve May'den açıklama

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasıyla, bölge ciddi manada şu anda bir sıkıntının içerisine girmiş durumda. Bütün bu katliamı İsrail gerçekleştirirken ne yazık ki Amerika da böyle bir katliama zemin hazırladı." dedi.

ads ads ads ads
15/05/2018

ads
Erdoğan ve  May'den açıklama

TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İngiltere Başbakanı Theresa May ile bir araya geldi.

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakanlık Ofisi'ne gelişinde Başbakan May ile tokalaşarak gazetecilere poz verdi.

"Amerika, böyle bir katliama zemin hazırladı"

Baş başa görüşmenin basına açık bölümünde May'a teşekkür eden Erdoğan, ekonomik ilişkilerde ticaret hacmini yükseltmeyi hedeflediklerini ve bu istikamette ilerlediklerini söyledi.

Savunma sanayinde İngiltere ile atılan adımlar olduğuna işaret eden Erdoğan, bölgesel sorunlara dikkati çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımasıyla, bölge ciddi manada şu anda bir sıkıntının içerisine girmiş durumda." dedi.

Gazze'de şehitler ve 2 bini aşkın yaralı olduğunu hatırlatan Erdoğan, "Bütün bu katliamı İsrail gerçekleştirirken ne yazık ki Amerika da böyle bir katliama zemin hazırladı." değerlendirmesinde bulundu.

Bu konuların ikili ve heyetler arası görüşmelerde ele alınacağını belirten Erdoğan, iki ülke arasındaki ilişkileri çok önemsediğini ifade etti.

"Bölge güvenliği konusunda Türkiye'nin önemli rolü var"

Başbakan May ise konuşmasında, Erdoğan ile konuşacakları çok fazla konu olduğunu dile getirerek, bunlardan birinin de Türkiye ve İngiltere arasındaki ticaret ilişkileri olduğunu bildirdi.

May, savunma ve güvenlik konularındaki iş birliği hususunda da istişarelerde bulunacaklarını ifade ederek, "Bölge güvenliği konusunda Türkiye'nin de çok önemli bir rolü var. Tabii Suriye'de DEAŞ'ın yenilmesi konusunun da çok önemli konulardan biri olduğunu düşünüyoruz. Bunu da ele alacağız. Türkiye ve İngiltere arasındaki ilişkilerin ne kadar önemli olduğunun altını tekrar çizmek istiyoruz." şeklinde konuştu. 

Erdoğan ve May, daha sonra baş başa görüşmeye geçti.

Heyetler arası görüşmeye de katılacak Erdoğan ve May, ayrıca ortak basın toplantısı düzenleyecek.

15/05/2018 20:09
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: erdoğan, haber, kktc, türkiye
MANŞETLER

HK İNGİLTERE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.