Erdoğan'dan Putin'e net uyarı

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Rusya Devlet Başkanı Putin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede Esad rejimi ile terör örgütü YPG'nin anlaştığı, Esad'a bağlı güçlerin Afrin'e gireceği iddiası gündeme geldi. Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Suriye rejimi bu yola girerse sonuçları olur" dediği öğrenildi.

ads ads ads ads
19/02/2018

ads
Erdoğan'dan Putin'e net uyarı

TÜRKİYE CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin bugün telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, görüşmede başta Afrin ve İdlib olmak üzere Suriye’deki son gelişmelerin ele alındığını belirtti.

Erdoğan’ın Zeytin Dalı harekâtıyla ilgili bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, terörle mücadele konusunda işbirliğini ve eşgüdüm içinde hareket etmeyi sürdürme kararlılığı teyit edildi. Görüşmede, İdlib’te Gerginliği Azaltma Bölgesi’nde yeni gözlem noktaları oluşturma süreciyle ilgili meselelere de değinildi. İki liderin, ikili ve bölgesel konularda yakın temasta olmaya devam etmenin önemini de vurguladıkları öğrenildi.

ERDOĞAN: HAREKAT PLANLANDIĞI ŞEKİLDE SÜRECEK

CNN Türk'ün geçtiği son dakika haberine göre Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüşmede Putin'e, Esad'a bağlı güçlerin Afrin'e gireceği iddialarıyla ilgili olarak, "Suriye rejimi  bu yola girerse sonuçları olur" dediği öğrenildi. Erdoğan'ın ayrıca Zeytin Dalı harekatının planlandığı şekilde süreceğini söylediği belirtildi.

Görüşmede Rusya'nın Türkiye'nin harekatın sürdürülmesi kararlılığını anlayışla karşıladığı ifade edildi.

Erdinç ÇELİKKAN/Hürriyet

19/02/2018 21:08
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: erdoğan, putin, haber, kıbrıs
MANŞETLER

HK TÜRKİYE

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.