Erhan Arıklı: Akıncı’nın federasyon düşüncesi tarihte kalmalı

ads ads ads ads
10/12/2019

ads
Erhan Arıklı: Akıncı’nın federasyon düşüncesi tarihte kalmalı

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu’nda ilk olarak Cumhurbaşkanlığı bütçesi ele alınmaya başlandı.

İlk sözü alan YDP Genel Başkanı Erhan Arıklı, Cumhurbaşkanlığı bütçesi görüşülürken akla gelen ilk sorunun örtülü ödenekler konusu olduğunu söyledi. Arıklı, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın seçilmeden önce kaldırılacağını söylediğini ancak seçildikten sonra bu yönde bir adım atmadığına işaret etti.

Cumhurbaşkanı Akıncı’nın geçmişte verdiği beyanatların yanısıra Berlin görüşmesi sonrasındaki “tren rayına oturdu” yönündeki değerlendirmesini anımsatan Arıklı, tarihi bir tren fotoğrafı göstererek, federasyon düşüncesinin, tren gibi tarihi olduğunu ve tarihte kalması gerektiğini söyledi.

Rum Lider Anastasiadis’in zihniyetinde bir değişiklik olmadığını söyleyen Arıklı, Akdeniz’de ciddi gelişmeler yaşandığını ve bazı ülkelerin Türkiye’yi devre dışı bırakmaya çalıştıklarına işaret ederek, Türkiye’nin Libya ile yaptığı anlaşmalarla bu oyunu ve dengeleri bozduğunu belirtti.

 “Bunda sonra hesaplarda ve denklemlerde KKTC ve Türkiye olacaktır. Bu noktada Cumhurbaşkanlığı seçimler önem taşıyor” diyen Arıklı, Türkiye ile birlikte uyum içinde çalışacak bir Cumhurbaşkanının seçilmesi gerektiğini söyledi.

Son dönemde iki kesimde yapılan bazı anketler arasında dağlar ve uçurumlar olduğunu kaydeden Arıklı, yapılması gerekenin KKTC’yi tanıtmak olduğunu belirtti. Arıklı, Tayvan ve Kosova modellerini örnek göstererek, ticari temsilcilikler açılabileceğini kaydetti.

Kıbrıslı Türklerin olmazsa olmazı güvenlik ve garantileri tartışmaya açmanın doğru olmadığını belirten Arıklı, KKTC’nin bazı vatandaşlarının güneye geçemediğini bunun da Akıncı tarafından gündeme getirilmediğini söyledi. Arıklı, Akıncı’nın hangi hedefleri gerçekleştirmek için aday olmak istediğini sorarak, iki devletliliği savunacak bir Cumhurbaşkanı seçilmesi görüşünü yineledi.

10/12/2019 14:23
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: erhan arıklı
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.