Erhürman: Bu ‘İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması’ değil

ads ads ads ads
21/05/2022

ads
Erhürman: Bu ‘İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması’ değil

CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Türkiye Cumhuriyeti ve KKTC arasında imzalanan protokolü eleştirdi. 

Erhürman'ın paylaşımı şöyle:

Elbette madde madde tartışacağız. Meclis'te de, sokakta da anlatacağız. Ama zaten oraya yazılmasına gerek olmaksızın yapılması gerekenler hariç, işin genelinin özeti şu:

Bu, önemli kısmı itibarıyla, bir "iktisadi ve mali işbirliği anlaşması" falan değil!

Bu, aynı kısım itibarıyla, olsa olsa, kendi kendini yönetme, kendi ayakları üzerinde durma, kurumsal yapıya sahip çıkma, ülkenin planlı kalkınmasını sağlama, temel hak ve özgürlükleri koruma, bu ülkenin iş insanını, esnafını, kamu ve özel sektör emekçisini ayakta tutma, Türkiye ile KKTC arasında doğru zeminde iyi ilişkiler kurma iradesinden vazgeçme protokolü!

İmzalamadan önce okudunuz mu, okudunuzsa anladınız mı, anladınızsa önemli kısmının bu ülkeye/bu halka/bu ekonomiye uymamasını umursadınız mı, bilmiyorum! Her zamanki gibi, "önemli olan imza töreni! İmzalayalım, nasılsa uygulamayız" mı dediniz, onu da bilmiyorum!

Ama bu ülkenin, bu halkın gailesini çekmediğinizi, tek derdinizin oturduğunuz/oturacağınız koltuklar olduğunu artık herkes biliyor! Bundan böyle Meclis daha fazla sokakta, sokak daha fazla Meclis'te! Yerine getirmek bir yana, kimseyle istişare etmeden, halkın iradesine başvurmadan, koltuk uğruna verdiğiniz bu taahhütleri anlatın bakalım kime anlatabileceksiniz!

21/05/2022 19:08
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: tufan erhürman
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.