Erhürman: İlk turda bakanlık pazarlığı yapmayacağız

CTP PARTİ MECLİSİ ERHÜRMAN’A HÜKÜMET KURMA ÇALIŞMALARI KONUSUNDA YETKİ VERDİ

ads ads ads ads
24/11/2020

ads
Erhürman: İlk turda bakanlık pazarlığı yapmayacağız

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Parti Meclisi, hükümet kurma çalışmaları için Genel Başkan Tufan Erhürman ve Merkez Yürütme Kurulu’nu (MYK) yetkilendirdi.

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Başkan Vekili Ersan Saner’in görevi iade etmesinin ardından, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar tarafından hükümeti kurmakla görevlendirilen CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, dün akşam yaklaşık 3 saat süren Parti Meclisi toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.

Parti Meclisi’nin oybirliğiyle kendisini ve MYK’yı  hkümet kurma çalışmaları konusunda yetkilenirdiğini söyleyen Erhürman, bugün ilk görüşmeyi saat 12.00’de UBP ile yapacaklarını aktardı.

Erhürman, bugün toplam 3, Çarşamba günü de 2 parti ile görüşerek ilk turu tamamlamayı amaçladığını kaydetti.

CTP Genel Başkanı Erhürman, ilk turda bakanlık pazarlığı yapmayacaklarını, bazı ilkeler ve seçim tarihi üzerinde görüşmeler yürüteceklerini ifade etti.

Erhürman, “biz ya da bir başkası, kim kurarsa kursun, bana göre kurulacak her hükümet erken seçim hükümeti olacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Tatar’dan boşalan koltuk için en geç Haziran’da ülke genelinde ara seçime gidilmesi gerektiğini hatırlatan Erhürman, “ Ara seçiminin yapılmamasının yolu 1 yıl içinde yani Haziran’dan sonra seçim yapılmasıdır. Pandeminin kış aylarında daha tehlikeli boyutlara ulaşma riskiyle beraber ekonomik olarak güç şartlar altındayız. Tüm bunlarla mücadele edecek hükümetin Haziran’daki seçime odaklanması olası görünmüyor” şeklinde konuştu.

Erhürman, “masaya otururken kırmızı çizgileriniz olacak mı?” sorusuna ise “Biz muhataplarımızla masaya oturmadan bir kırmızı çizgi açıklamayı doğru bulmuyoruz, ama bazı ilkeler doğrultusunda görüşmeler yapacağız” yanıtını verdi.

24/11/2020 08:26
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: tufan erhürman
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.