Erhürman, UBP ile görüştü

"Geniş tabanlı teknokratların da içinde olduğu bir kabine önerisi yaptık"

ads ads ads ads
24/11/2020

ads
Erhürman, UBP ile görüştü

Cumhurbaşkanı’ndan hükümet kurma görevini alan ve CTP Parti Meclisi tarafından yetkilendirilen Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, ilk ziyaretini 12.00’de Ulusal Birlik Partisi’ne (UBP) yaptı.

Yaklaşık 50 dakika süren görüşme sonrası açıklama yapan CTP Genel Başkanı Erhürman “Biz mümkün olduğunca geniş tabanlı teknotratların da içinde olduğu bir kabine önerisi yaptık” dedi.

UBP Genel Başkan Vekili Saner de “Parlamentoda en çok sandalyeye sahip UBP’nin CTP’nin önerilerini kendi organlarında değerlendirmesi lazım” ifadesini kullandı

Görüşme sonrası basına açıklama yapan Tufan Erhürman şunları söyledi:

" Bakanlık pazarlığı yapmadık, ülkenin genel durumunu birlikte ele aldık,  biz bir seçim hükümeti önerisi ile UBP’ye geldik. Hangi hükümet formülü söz konusu olursa olsun bir erken seçim hükümeti gündemde, aşağı yukarı aynı şeyleri düşünüyoruz, ülkenin mali durumunu konuştuk, tüm siyasi  partilerin sorumlulukla davranması gerekiyor. İlk olarak geniş tabanlı teknokratların da içinde olduğu bir kabine önerisi yaptık. Bizim için verimli bir toplantı oldu"

Ersan Saner ise konuşmasında, CTP'ye ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, ülkenin acil olarak bir hükümete ihtiyaç olduğunu ve bu konuda bir an önce bir adım atılması gerektiğini söyledi" 

Saner, "Erhürman ve ekibinin görüşlerini aldık, ülke menfaatleri için orta noktada buluşabiliriz" ifadelerini kullandı 

24/11/2020 13:03
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: tufan erhürman, ersan saner, ubp, ctp
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.