Erhürman: Ülke ilkel koşullara döndürüldü

Erhürman, halkın geleceğinin, seçime üç gün kala ortaya atılan şeylerle belirlenemeyeceğini söyledi. 

ads ads ads ads
20/01/2022

ads
Erhürman: Ülke ilkel koşullara döndürüldü

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, halkın geleceğinin, seçime üç gün kala ortaya atılan şeylerle belirlenemeyeceğini söyledi. 

Cumhurbaşkanlığı seçiminden önce günlerce Maraş’ın yerleşime açılacağının konuşulduğuna dikkat çeken CTP Lideri Tufan Erhürman, Maraş’ın sadece ziyarete açıldığını kaydetti. Bu seçimde Maraş konusunun gündem bile olmadığını dile getiren Erhürtman, “Şimdi de iç hatlar meselesi ortaya çıktı. Bu halkın geleceği seçime 3 gün kala ortaya atılan şeylerle belirlenemez” dedi. 

Parti basın bürosunun açıklamasına göre CTP Genel Başkanı Tufan Erhürman, Hakikat Web TV’de Güven Arıklı’nın sorularını yanıtladı. 

“ÜLKE İLKEL KOŞULLARA DÖNDÜRÜLDÜ”

KIB-TEK’e bugüne kadar kaç santral alındıysa istisnasız hepsinin CTP dönemlerinde alındığının altını çizen Erhürman, dörtlü hükümet döneminde KIB-TEK’in 11 milyon artıyla seneyi kapattığını vurguladı. 

Erhürman, enerji işinin sadece enerji bakanlığına bırakılacak bir iş olmadığını belirterek, “2019’dan 2022’ye geldik jeneratörler alınmadı, bakımlar yapılmadı. KIB-TEK 500 milyon TL’ye kadar zarara girmiş durumda” dedi. 

“Ülke ilkel koşullara döndürüldü. 1980’lerde yaşadığı problemleri tekrar yaşamak zorunda bırakılıyoruz” diye konuşan Erhürman, CTP döneminde KIB-TEK’e ilk kez AB finansmanıyla “scada sisteminin” de kurulduğunu hatırlattı. 

“EKONOMİYLE İLGİLİ ÇÖZÜM YOLU ORTAYA KOYMUYORLAR”

CTP Lideri Erhürman, Ulusal Birlik Partisi’nin (UBP) son üç yıldır hükümette olmasına rağmen, seçime az bir süre kala “radikal kararlar alacağız” dediğini söylerken, şöyle devam etti:

“Bu radikal kararlardan anladığımız, vergileri artıracaklar, maaşları kesecekler, hayat pahalılığını dondurmaya çalışacaklar. Benim aklıma gelenler bunlar. Seçime 3 gün kaldı ve ekonomiyle ilgili bir çözüm yolu ortaya koymuyorlar.” 

Vergilendirilmemiş gelirleri vergilendirme ve gelirleri de dövize endeksleme politikaları olduğuna dikkat çeken Erhürman, “Biz kendi formüllerimizi açıklıyoruz. Onlar sadece radikal kararlar alacağız diyorlar. Bu halkın vergi verecek gücü kaldı mı? Ekonomiyi de dibe vurdurdular” dedi. 

“BU ÜLKENİN GAİLESİNİ ÇEKMEYENLER, ÜLKEYİ ELEKTRİKSİZ BIRAKTILAR”

Sosyal sigortalarda 32 bin kişinin sistemden çıktığının altını çizen Erhürman, kurumun batışa geçtiğini ifade etti. 

Erhürman, alım gücünün yerlerde süründüğünü vurguladı. Bu ülkenin gailesini çekmeyen zihniyetin, ülkeyi elektriksiz bıraktığına dikkat çeken Erhürman, “Bu ülke yönetilmedi. Sürekli kendi kurultaylarının peşinden koştular” diye konuştu. Erhürman, içinde bulunulan dönemde eczanelerde grip aşısının bile olmadığını belirtirken, hiçbir UBP hükümeti döneminde dahi memleketin bu kadar kötü durumda olmadığını kaydetti. 
Açıklamalarında piyasada öngörülebilirliğin sağlanması gerektiğinin altını çizen Erhürman, tüm giderlerde olduğu gibi gelirlerin de dövize endeksleneceğini yineledi. 

“MEMLEKETİ BU HALE KENDİLERİ GETİRDİ, ŞİMDİ DE ‘RADİKAL KARARLAR ALACAĞIZ’ DİYORLAR”

Erhürman, “Karşımızdaki zihniyetin hiçbir ekonomik model önerisi yok. Memleketi bu hale kendileri getirdi zaten. Şimdi radikal kararlar alacağız diyorlar” dedi. 

20/01/2022 13:38
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: erhürman, seçim, ctp,
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.