Erkeksiz Feminist Festivali ayrımcılık tartışması başlattı

ads ads ads ads
18/12/2018
HK

ads
Erkeksiz Feminist Festivali ayrımcılık tartışması başlattı

İsveç'te geçtiğimiz ağustos ayından ülkenin Göteborg kentinde düzenlenen Erkeksiz Feminist Festivali'ne ilk resmi tepki İsveç Ayrımcılık Ombudsmanı Clas Lundstedt'ten geldi.

İsveç Ayrımcılık Ombudsmanı Clas Lundstedt, ülkede geçtiğimiz ağustos ayında düzenlenen Erkeksiz Feminist Festivali'ne resmi olarak tepki gösteren ilk kişi oldu.

İsveç Ayrımcılık Ombudsmanı, Göteborg'da düzenlenen festivalin Avrupa Adalet Divanı'nın, ayrımcılık uygulamasını ihlal ettiğini söyledi.

2018 yılının ilk zamanlarında 'dünyanın yalnızca kadınlara, trans ve cinsiyetsiz bireylere yönelik ilk festivali' olarak tanıtılan etkinlik için 'erkekler davetli değil' bilgisi verilmişti. Festivalde görev alan erkeklerin, kordonla belirlenen alana girmemeleri konusunda uyarılarda bulunulmuştu.

İsveç Ayrımcılık Ombudsmanı Clas Lundstedt, festival için yaptığı açıklamada, festivale karşı herhangi bir yaptırım uygulamayacaklarını, alınan kararın yalnızca bahsi geçen festival için değil ayrıca benzer etkinlikleri de kapsadığını belirtti.

Ağustos ayında düzenlenen Erkeksiz Feminist Festivali eleştirilerin odağına oturtulmuş ve eşitlik ilkesini ihlal ettiği yorumları yapılmıştı.

18/12/2018 12:27
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Feminist Festivali
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.