Esendağlı: Başsavcı bakanlar kurulu toplantısına katılacak

Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Avukat Hasan EsendağlıKKTC Başsavcısı'nın, saat 14:00'te davet edildiği Bakanlar Kurulu toplantısında taraflara hukuki durumlarını net olarak anlayacakları şekilde gerekli mütalaayı vereceğini düşündüğünü kaydetti.

ads ads ads ads
17/01/2021

ads
Esendağlı: Başsavcı bakanlar kurulu toplantısına katılacak

Kıbrıs Türk Barolar Birliği Başkanı Avukat Hasan Esendağlı, Bakanlar Kurulu ve Bulaşıcı Hastalıklar Üst Komitesinin aldığı koronavirüs önlemleri sonrasında yaşananlarla ilgili açıklama yaptı.

Esendağlı, "kararlarının yürürlüğe girmesi için Resmi Gazete'de yayımlanması gerekmektedir. Peki bu yetki kime aittir? Yasa'ya göre kararları Resmi Gazete'de yayımlayacak olan Sağlık Bakanlığı'dır. Başka bir ifadeyle Bakanlar Kurulu'nun veya Başbakan'ın bu kararları Resmi Gazete'de yayımlamama konusunda herhangi bir yetkisi veya takdir hakkı bulunmamaktadır. Ama kararlar da henüz yayımlanmış değildir" dedi. 

Esendağlı, KKTC Başsavcısı'nın, saat 14:00'te davet edildiği Bakanlar Kurulu toplantısında taraflara hukuki durumlarını net olarak anlayacakları şekilde gerekli mütalaayı vereceğini düşündüğünü kaydetti.

Esendağlı'nın açıklaması şöyle:

"Hukuki sorun şu noktalarda ortaya çıkmaktadır: Bulaşıcı Hastalıklar Üst Kurulu'nun dün akşamki kararlarının yürürlüğe girmesi için Resmi Gazete'de yayımlanması gerekmektedir. Peki bu yetki kime aittir? Yasa'ya göre kararları Resmi Gazete'de yayımlayacak olan Sağlık Bakanlığı'dır. Başka bir ifadeyle Bakanlar Kurulu'nun veya Başbakan'ın bu kararları Resmi Gazete'de yayımlamama konusunda herhangi bir yetkisi veya takdir hakkı bulunmamaktadır. Ama kararlar da henüz yayımlanmış değildir. Dolayısı ile şu anki hukuki durum, bir nevi "Araf"'tır; karmaşadır. KKTC Başsavcısı'nın, saat 14:00'te davet edildiği Bakanlar Kurulu toplantısında taraflara hukuki durumlarını net olarak anlayacakları şekilde gerekli mütalaayı vereceğini düşünmekteyim. Az daha sabır dilerim".

17/01/2021 11:59
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS:
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.