Esentepe’de çöp ev

Esentepe Belediyesi,bölgede bulunan ve çevre halkının sağlığını tehdit eden bir çöp eve müdahale etti.

ads ads ads ads
25/06/2019
HK

ads
Esentepe’de çöp ev

Esentepe Belediyesi,bölgede bulunan ve çevre halkının sağlığını tehdit eden bir çöp eve müdahale etti.

Esentepe ‘de, Yağmur Sokakta 2 numaralı ikametgahta yaşamını sürdüren 78 yaşındaki Daisy adlı Alman vatandaşı kadın, dispozofi yani , çöp biriktirme hastalığı , hem kendisi hem de bölge sakinleri için ciddi bir sağlık tehditi oluşturuyor.

Her gün düzenli olarak, dört bir yandan her türlü atık maddeyi toplayarak evine getiren Daisy’nin evinin içi de , bahçesi de çöp dağlarıyla dolu.

Evinin bahçesi , içi çöpler ve atık malzemelerle dolu olan Daisy’nin ikametgahında, çöpler nedeniyle adım atacak tek boş bir alan bile bulunmuyor.

Topladığı atık maddelerle birlikte yaşamaya alışan ve onlardan kopmak istemeyen Daisy,evini temizlemeye gelen belediye ekiplerini engellemeye çalışıyor,belediye personeline karşı saldırgan davranışlar sergiliyor.

Atık malzemeler ve çöplerin oluşturduğu kirlilik , böcekler, insan sağlığını tehdit eder boyuta ulaşmaması için defalarca Esentepe Belediyesi tarafından temizlense de,hiç kimse, Daisy’nin kısa sürede, topladıklarıyla evinde ve bahçesinde yeni çöp dağları oluşturmasının önüne geçemiyor. Yılda 2 kez Daisy’nin evinde temizlik gerçekleştiren Esentepe Belediyesi , bugün , polis eşliğinde,bir kez daha benzer bir çalışma yaptı.

Belediyeler Yasası’nın 25. Maddesinde, ‘vatandaşın sağlığını tehdit edeceği durumlarda belediye müdahale eder’ şeklinde ibare yer almasına rağmen, Daisy’nin eve girişi engellemesi nedeniyle, belediye ekipleri bu gün sadece evin bahçesinde temizlik yaptı ve evin içine, gerekli izin prosedürlerini ayarlayarak müdahale etme kararı aldı.

Esentepe Belediye Başkanı Cemal Erdoğan, 78 yaşındaki Alman Vatandaşı Daisy’nin yaşadıklarının bir insanlık dramı olduğuna vurgu yaparak, Alman Konsolosluğunun, Esentepe’de sakin vatandaşına sahip çıkmasını istedi.

Annan Planı döneminden beri Esentepe’de , yalnız bir yaşam süren Daisy’nin, çöp biriktirme hastalığı olduğunu dile getiren Erdoğan, bu durumun , bölgedeki vatandaşları ve işyerlerinin sağlık ve hijyen koşullarını olumsuz etkileyen bir boyutta olduğunu kaydetti.

Belediye olarak yılda 2 kez eve müdahale ettiklerini ,Daisy’nin, temizlik için gelen ekipleri engellemeye çalışarak onlara saldırgan davranışlar sergilediğini anlatan Erdoğan,muhtarlık belediye, polis ve çevre sakinlerinin işbirliğinde, Daisy’nin yaşam standartlarını normale döndürmeye çalışsalar da, bu çabalarının hep sonuçsuz kaldığını belirtti.

Amaçlarının basın aracılığıyla, Alman yetkililer Esentepe’de bir vatandaşları olduğunu ve son derece çağ dışı şartlarda, sağlıksız koşullarda yaşadığını duyurmayı amaçladıklarını dile getiren Erdoğan,belediye olarak, Alman Konsolosluğu yetkililerine, KKTC devleti yetkilileri ve sosyal kurumlarına,bu olaya el atarak, 78 yaşındaki Daisy’ye sağlıklı şartlarda bir yaşam sunulmasına önayak olmak istediklerini kaydetti.

Daisy’nin çöp biriktirme alışkanlığının bölge sakinleri ve işyerlerini olumsuz etkilediğini dile getiren Cemal Erdoğan, bugün evin dışını temizleyeceklerini ardından gerekli prosedürleri yerine getirerek evin içine de en kısa zamanda müdahale edeceklerini kaydetti.

Daisy’nin komşuları da, konuyla ilgili düşüncelerini BRT Habere aktardı.

Yaşlı kasının yaşamını çevredeki komşularının yardımlarıyla sürdürdüğünü ve çok çok iyi bir insan olduğunu dile getiren çevre sakinleri Daisy’nin kendilerine tek zararının çöp biriktirme alışkanlığı olduğunu ifade etti.

Daisy’nin evinin bahçesi bugün polis ekipleri eşliğinde, bir kez daha belediye ekiplerince temizlendi.

Evin bahçesinden 1 kamyonet çöp toplandı.

(BRT)

25/06/2019 14:23
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: esentepe, belediye, çöp ev
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.