Europol dev çeteyi çökertti

Avrupa Adlî Yargı Ajansı’nın da (Eurojust) destek verdiği operasyonlar sonucu Avrupa’nın en tehlikeli suç örgütlerinden birinin imha edildiği bildirildi.

ads ads ads ads
27/11/2022
HK

Europol, kokain, esrar, kenevir ve metamfetamin kaçakçılığı yapan bir şebekeyi çökertti

ads
Europol dev çeteyi çökertti

Avrupa Polis Teşkilatı (Europol) üyesi 11 ülkenin katılımıyla düzenlenen ortak operasyonlarda kokain, esrar, kenevir ve metamfetamin kaçakçılığı yapan önemli bir çete çökertildi. Operasyonlar sonucu 44 kişi tutuklandı.

Avrupa Adlî Yargı Ajansı’nın da (Eurojust) destek verdiği operasyonlar sonucu Avrupa’nın en tehlikeli suç örgütlerinden birinin imha edildiği bildirildi.

Europol ve Eurojust tarafından ortak yapılan açıklamada, birkaç suç örgütünün, AB içinde ve dışında büyük çapta çok yönlü suç faaliyetleri yürütmek için birlikte çalıştıkları ve bu örgütlerin uyuşturucu kaçakçılığı ve kara para aklama faaliyetlerinde bulundukları belirtilerek, çökertilen şebekenin çok önemli miktardaki uyuşturucu kaçakçılığından sorumlu olduğu vurgulandı.

Europol ve Eurojust operasyonlarında 94 yere baskın düzenlendiği kaydedilen açıklamada, bu operasyonlarda çete elebaşları ve yardımcılarını ele geçirilmesini hedeflendiği bildirildi


Operasyonlarda, Fransa’nın güney sahillerinde yaşayan Rus ve Litvanyalı iki çete lideriyle birlikte 9 kişi tutuklandı. 

Bu iki kişinin Avrupa’da Rusya’ya yönelik kokain ve esrar kaçakçılığında önemli rol oynadığı aktarıldı. Söz konusu iki kişinin taşınmazlarına ve değeri 500 bin dolara varan otomobil, mücevher gibi değerli mallarına ve önemli miktardaki kokain, esrar, kenevir ve metamfetamine el konuldu.


Şebekenin Litvanya, Letonya, Çek Cumhuriyeti, Polonya, Fransa, Almanya ve Slovakya'daki diğer uyuşturucu çeteleriyle de yakın işbirliği içinde çalıştıkları belirlendi.Operasyonlarda Fransa dışında Litvanya’da 7, Çek Cumhuriyeti’nde 9, Slovakya’da 7, Letonya’da 5, Polonya’da 2, Norveç’te 2, Almanya’da 1, İspanya’da 1 ve ABD’de bir kişi tutuklandı.

27/11/2022 08:24
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Europol
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.