Ev Dekorasyonunda Halı Seçimi

ads ads ads ads
09/01/2018

ads
Ev Dekorasyonunda Halı Seçimi

Halı iç mekan elemanlarından en özel nokta olmak ile birlikte,dikkat edilmesi gereken bir çok noktası vardır.Çünkü;halı bir evi ön plana çıkarmayı sağlayacak en büyük unsurlar kategorisinde ilk 5 de yer alıyor.Halı,kilim tarzı dekoratifinizi tamamlayan elemanı farklı farklı kullanmaktan asla çekinmeyin.

Dekorasyonlarınız da fazla renk çeşitliliği içeren odalarınız da;daha yalın modeller tercih ederken,nötr odalarınız da daha renkli ve iddialı,gösterişli halıları tercih ederek tamamlayabilirsiniz.

Yıllar ileriye sardıkça,trendleşen eski elemanlar gündeme düşmeye başladı diyebiliriz.Evinizin modern görüntüsüne canlılık katman istiyorsanız mistik motifleri olan kilimleri tercih etmeniz en güzel tavsiyem sizlere.

Etnik desenli kilim,halılarda sıkılmışsanız,tercih edilebilecek diğer bir seçecek ise hasır görünüme sahip halılar.Evet,kulağa güzel ve otantik geldiği doğrudur.Tam da sizin için olan bu halılar,dekorasyonunuz da odak noktası olmayı başaracaktır.

Pelüş ve post halılar her zaman trend olmaya devam edenler arasında .Ve evimizi belki de yerine göre hem lüks hem hem şirin gösterebilen tek model. Eğer evinizde berjer veya dinlenme köşeniz varsa ufak pelüş halıları tercih edebilirsiniz,sıcak görünüm sağlayacağı bu köşenizde.

Country veya rustik mobilyalarınız varsa uçuk pembe tonları veya bebek mavisini barındıran desenli halıları seçmeniz, dekorasyonunuzda şık bir geçiş yapmanıza yardımcı olacaktır.

Ahşap zeminli alanlarınız da;ahşabın natural dokusu ile uyum sağlaması için,sıcak desenli renklerdeki kilim,halıları tercih edebilirsiniz.

Dekorasyonlar ile ilgili verdiğim ipuçlarını,daha detaylı ve bilgili kullanım sağlamanız için halı seçme ile ilgili ipuçları ve odalara göre tercihler hakkında bildiklerimi siz değerleri okurlara aktarmama ne dersiniz? Evet,olur dediğini kabul edip,aktarmaya başlıyorum.

Yapay Post

Bu modeli, halıdan ziyade dekoratif bir parça gibi düşünebilirsiniz çünkü;halı ve kilim gibi fazla alan kaplamanın aksine,daha az alan kaplıyor ve buna rağmen daha sıcak bir görünüm elde edebiliyor.Dağ evini şehre getiren bu çeşit,şömine başı kahramanı. Yapay postlar, bir berjer, sehpa ve kitaplıktan oluşan özel köşelerde, sallanan sandalye önünde yer almaya hazır

                                  

Ünlü Zigzag

Her sezonun yıldızı olduğu gibi,bu sezonda halılar üzerinde yıldız olmaya hak kazandı bile. Siyah-beyaz ve naturel tonlarla dokunan zigzaglar, yaşam alanında merkeze alınıyor. Çoğunlukla rahat bir koltuk önünde, modern mermer sehpalar ile daha etkileyici uyum sağlıyor ve evin kimliğine zıtlık sağlamıyor.

Kadife Parlaklığı

Ton-sür-ton dekorasyonlar da biraz ışıltı olsa fena olmaz. Kadife görünümlü halılar, ışığı yansıtan dokularıyla zemine hafif bir parıltı katıyor. ‘Belli belirsiz’ gösterişi, yumuşacık dokusu ve kendinden desenli tasarımıyla zengin bir görünüme sahip. Salonun en gözde bölümünde yer almayı hak ediyor.

                            

Tropik Etki

Yazın etkisini kışın da hissetmek için en uygun yöntem yaprak desenli halılar.Karakterli bir seçim yapmak istiyorsanız,denemelisiniz.Evet denemelisiniz ama nötr büyük mobilyalar eşliğinde.Aksi taktirde yeteri kadar boğucu bir his ve modernizm den uzak bir hava oluşturacaksınız.                         

İskandinav Kilim

Geleneksel dokulara düşkünlerin kısmı İskandinav kikimler.Trendleri en önce takip edenlerdenseniz,bu kısmı kaçırmayın. Pastel tonlar, retro geometrik desenler ve doğal iplikler, sıcacık, yaşam dolu bir atmosfer yaratıyor. Sıkı ve tok dokuma sayesinde yaz-kış kullanılabiliyor.           

                            

Oval Form

Evet,bu ana kadar form olarak halı ve kilimlere değinmemiş olabilirim.Ama halılarda en dikkat çekici form,desenler ile birleştiğinde,dekorasyonunuz da farklılığa sebep olabilecek bir elemandır. Cut-out’ detaylarıyla şık ve özgün bir görünüme sahip olan halılardır.                                   

Monokrom

Monokrom çizgili halılar en çok genç ruhlu evlere, sportif bir köşe koltukla cool ve iddialı görünüm sağlıyor.                  

El Dokuma

Koyunlardan sağlanan bu halılar;koyunlar tıraş edildikten sonra alınan yünler,(genelde bayanlar)çalışanlar tarafından eğirme işlemi ile ipe dönüştürülüyor.Bu ipler kök boya (doğal malzemeler ile) ile renklendiriliyor ve modeli belirlenen halılar dokunuyor.

Kimyasal olmayan,sağlıklı olmasını istiyorsanız tercih adresiniz el halıları,kilimleri olmalı.Modernleşen iç mekanlarda,en çok tercih edilmede yıldız olan el dokuma halı ve kilimleri,yukarıda bahsettiğim modellemeler,formlar ve tarzları mevcut bulunuyor.Belki olan model,formları beğenmediniz.Bu da olabilir ama hemen pes etmeyin çünkü;istediğiniz özellikleri,renkleri siz belirleyerek yapabilirsiniz.Çünkü;makine değil de el dokuma olduğu için,gerçekleştirilmesi mümkün.

El dokuma halı yapan çeşitli yerlerden biri olan soylemezrug,bu alan da iyilerden en ileri gelenler arasında,çalışma çemberi büyük  ve sizin mekanınıza uyum sağlayacak halıyı bulmanıza da yardım sağlayacağına eminim.

El dokuma halı ve kilimlerin en güzel yönlerinden biri ise,mobilyalarda kullanılabilmesi.Mobilyada kullanılan bir kilim,sizce de farklılığın zirvesinde değil mi?     

 

Alana Göre Halı Seçmenin İpuçları

Oturma Alanı

Odanızın şekli kare ise halı formu kare ve oval,dikdörtgen ise halı,kilim formu dikdörtgen olmalıdır.Bu sayede alanınıza girdiğiniz de,eksik bir şeyler yada tamamlanmayan bir şey hissi uyandırmamış olursunuz.

Koltuk takımınız ile halıyı simetrik yerleştirmelisiniz.

Koltuğunuz kısa ayaklı ya da yerle hemzemin bir tasarıma sahipse, halının boyutu küçük olmalı ve koltukla arasında 20-30 cm boşluk kalmalı.

Koltuğunuz yüksek ayaklıysa,halınızı koltuğunuzun altına koymalısınız.

Yemek Odası

Oval,kare,dikdörtgen hangisi? Halınızı tıpkı oturma odanızda olduğu gibi,masanızın formunda tercih etmelisiniz. Halı, sandalyelerin açık pozisyonda kapladığı alana göre, sandalyeleri kapsayacak şekilde seçilmeli.

Yatak Odası

Yatak odasında, yatağın pozisyonuna göre karar vermelisiniz. Yatağın bir tarafı duvarla bitişikse, odanın boş alanlarına göre en fazla iki küçük halı kullanmalısınız. Eğer yatak, odanın ortasındaysa halı da ayakları ortalayarak simetrik bir açıyla yerleştirilmeli.

Yatak odanıza halı seçerken mümkün olduğu kadar doğal ve pastel renklerdeki halı modellerine bakmalısınız

Veeee

Dekorasyonu bir üst seviyeye taşımak isterseniz halı üzerine halı stilini postlarla deneyebilirsiniz.Tabi bu her mekanınız için geçerli.Dekorasyonlarımızı tamamlayan halıların;model,form,renk yönünden oldukça fazla seçeneği bulunduğundan seçim yapmak zor oluyordu.Artık yukarıda bahsettiğim noktalara dikkat ederek,küçük dokunuşlarınız ile evinizi kusursuz modern bir hale getirmeniz mümkün.

09/01/2018 13:30
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: ev dekorasyonu, halı seçimi, ipek söylemez
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.