Evde yetiştirilebilecek bitkiler

ads ads ads ads
28/01/2023

ads
Evde yetiştirilebilecek bitkiler

Her geçen gün şehrin ortasında yaşadığımız yoğun tempolu hayatlar sebebiyle doğayla olan bağımız daha fazla kopuyor. İşte bu noktada imdadımıza yetişen ev bitkileri...

1-ALOE VERA

Evde yetiştirmek için ideal bir bitki olan aloe vera; fazla su istemeyen, güneş ışığı almasa da büyüyebiliyor. Ayrıca aloe verayı cilt bakımınızda da kullanabilirsiniz.

2- ORKİDE

Evde oldukça güzel bir görüntü sağlayan orkide, yılda bir ya da iki kere çiçek açıyor. 4-5 aya kadar solmayan ve yıllarca dayanan orkide, doğrudan güneş ışığı almayan bir yerde, oda sıcaklığında yetiştirmek için uygun bir bitki.

3- KAKTÜS

Evde yetiştirmek için en uygun bitkilerden biri olan kaktüs, sulamayı unutsanız da dayanıklı bir bitki. Her ortama uyum sağlayan kaktüs, az miktarda su ile büyütebileceğiniz bir bitki.

4- ŞANS BAMBUSU

Bolluk ve bereket getirdiğine inanılan şans bambusu, bol ama dolaylı ışık seven bir tür. Fazla su sevmeyen şans bambusu, oldukça şık bir görüntü sağlıyor.

5- BİBERİYE

Biberiye, birçok bitki gibi evde, saksıda kolayca yetişiyor, neredeyse hiç uğraştırmadan büyüyebiliyor. Soğuk havaları pek sevmeyen biberiye, yemeklerde de kullanabilir.

6- AFRİKA MENEKŞESİ

Evde en kolay yetiştirilebilecek çiçekli ev bitkileri arasında olan Afrika menekşesi, çok az bakım gerektirmesine rağmen yılda birkaç kez çiçek açar. Yüzlerce çeşidi bulunur.

28/01/2023 17:25
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Evde yetiştirilebilecek bitkiler
MANŞETLER

HK YAŞAM

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.