Evo Morales'den hodri meydan... Çağrı yaptı

ads ads ads ads
03/11/2019

ads
Evo Morales'den hodri meydan... Çağrı yaptı

Bolivya'daki seçimlerin galibi Devlet Başkanı Evo Morales, Amerikan Devletleri Örgütünün (OAS) seçim sürecine yönelik denetiminin sonuçlarının siyasi değil teknik ve hukuki olmasını umduklarını belirtti. Morales, hile olduğunu iddia edenlere de delillerini OAS'ye sunmaları çağrısında bulundu.

Güney Amerika ülkesi Bolivya'da 20 Ekim'de yapılan ve Morales’in kazandığı seçimlerin, muhaliflerin hile yapıldığına yönelik iddiaları sonrasında Morales'in isteği ile OAS tarafından başlatılan denetim süreci devam ediyor.

Ülke basınındaki haberlere göre, Morales Cochabamba kentindeki bir etkinlikte OAS'ın sürdürdüğü denetimlere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Denetimden korkmadıklarını belirten ve talebin kendilerinden geldiğini hatırlatan Morales, denetim sonuçlarının siyasi değil, teknik ve hukuki olmasını umduklarını vurguladı.

ÇAĞRI YAPTI

Morales, seçimlerde hile olduğunu iddia edenlere de delillerini OAS'ye sunmaları çağrısında bulundu.

Birkaç gün önce seçim sürecine yönelik denetimlerine başlayan OAS heyetinin başındaki Meksikalı Arturo Espinosa, daha önce Morales’e yönelik eleştirilerde bulunduğunun ortaya çıkması üzerine heyetin tarafsızlığının zedelenmemesi için önceki gün istifa etmişti.

Ülkede seçimlerin ardından başlayan ve 2 kişinin ölümüne, yüzden fazla kişinin de yaralanmasına neden olan gösteriler her iki tarafın katılımı ile sürüyor.

İLK TURDA ALDI

Bolivya'da iki hafta önce düzenlenen seçimleri Devlet Başkanı Morales yüzde 47,8 ile ilk turda kazanmış, rakibi eski Devlet Başkanı Mesa ise yüzde 36,51'de kalmıştı.

Ülkedeki yasalara göre, bir adayın devlet başkanı olabilmesi için geçerli oyların yüzde 50'sini alması veya yüzde 40 oy alarak en yakın rakibine yüzde 10 fark atması gerekiyor. Bu sonuçların çıkmaması durumunda seçimler en yüksek oy alan iki adayın yarışacağı ikinci tura kalıyor.

03/11/2019 10:58
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Evo Morales’den hodri meydan... Çağrı yaptı, haber, kıbrıs,
MANŞETLER

HK DÜNYA

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.