Rap Yaparak Matematik Öğretiyor

ads ads ads ads
16/09/2019

ads
Rap Yaparak Matematik Öğretiyor

Göçmenlerin yoğun olarak yaşadığı Paris'in Seine-Saint-Denis banliyösünde matematik öğretmenliği yapan Fas kökenli Redouane Abassi gençlerin motivasyonunu artırmak için sınıfta matematik formüllerini Rap şarkı söyleyerek öğretiyor.

Jean-Vigo d'Epinay-sur-Seine kolejinde ders veren 32 yaşındaki Abassi, matematiği müzikle birleştirerek 11-16 yaş arasındaki öğrencilerine sayıları ve işlemleri bu şekilde sevdiriyor. "GTİ" veya "Great Teacher İssaba" olarak da bilinen Redouane Abassi sosyal paylaşım ağı Youtube'da binlerce kez izlenen videolarında Rap şarkıları söyleyerek Yunan filozofu ve matematikçi Pisagor'a da atıfta bulunuyor. Bu yöntem öğrencilerden büyük ilgi görüyor.

Redouane, "İlk deneme 2015 yılındaydı. Öğrencilerin ödevlerini gözden geçirirken şarkı yöntemiyle bunu yaptım ve herkes sustu. Herkes çok eğlendi" diyor.

Fas'ın Figuig şehrinde doğan Redouane Fransa'nın Montreuil şehrinde büyüdü. Şarkılarını kendisi yazan Redouane, "Eğitim şekli tamamen Rap'a dayalı değil, ek bir yöntem olarak kullanıyorum. Öğrencilerin yüzde 2'sine bile yardımcı olabiliyorsa bu çok iyi. Öğrencilerin öğrendiklerini Rap müziği ile yeniden gözden geçiriyoruz" ifadelerini kullanıyor.

Öğrencileri şiddetten uzaklaştırmak

Redouane'nın eski öğretmeni Alain Bernard "O gerçek bir öğretmen ve gerçek bir Rapçi. Aslında daha fazla para kazanabilir ancak kamu yararına çalışıyor. Fikir yeni değil, Redouane öğrencileri kendi kültürleri çerçevesinde bulundukları ortam ile daha barışık hale getiriyor, şiddete olan referanslar ile dalga geçiliyor." diyor.

16/09/2019 15:44
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: haber, kıbrıs, rap, matematik
MANŞETLER

HK ABSÜRD

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.