Ahmet Zengin, Meclis'ten ve halktan özür diledi!

UBP İskele Milletvekili Ahmet Zengin, kürsüden bardak atma olayı nedeniyle Komite’nin ardından Meclis Genel Kurulu’ndan ve halktan da özür diledi.

ads ads ads ads
28/11/2011
TAK

ads
Ahmet Zengin, Meclis'ten ve halktan özür diledi!

Cumhuriyet Meclisi Genel Kurulu yasama ve denetim görevlerini yerine getirmek üzere bugün saat 10.40’da Meclis Başkanı Hasan Bozer başkanlığında toplandı.

Birleşimde ilk olarak söz alan UBP İskele Milletvekili Ahmet Zengin, kürsüden bardak atma olayı nedeniyle Komite’nin ardından Meclis Genel Kurulu’ndan ve halktan da özür diledi.

Zengin, o hareketle Meclis İç Tüzüğü’nü ihlal ettiğini bildiğini, ancak 13 saat kürsüden konuşmanın da tüzüğü ihlal anlamına geldiğini ifade ederek, olayın bir daha tekrarlanmamasını diledi.

Meclis Başkan Yardımcısı CTP Milletvekili Mustafa Yektaoğlu da söz alarak, özrün yerinde olduğunu ve daha önceden yapılması gerektiğini ifade etti.

Yektaoğlu, olay günü yaşananları aktararak, bir daha yaşanmaması dileğini kaydetti.

Cumhuriyet Meclisi’nin 2 Kasım’daki birleşiminde TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı’nın 10 saati aşkın kürsüde konuşma yapmasına tepki gösteren Zengin, karşılıklı tartışmanın ardından TDP Milletvekili Mustafa Emiroğluları’na bardak fırlatmış, Meclis’te bir ilk olan bu olay uzun süre tartışılmıştı.

Bugün yasama ve denetleme gündemiyle toplanan Genel Kurul’da Bakanlıkların Kuruluş İlkeleri (Değişiklik) Yasa Tasarısı görüşülecek; ayrıca gündem dışı konuşmalar yapılacak.

28/11/2011 11:39
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Ahmet Zengin, Meclis’ten ve halktan özür diledi!
MANŞETLER

HK KIBRIS

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.