Facebook çalışanı istifa etti: Mark bize yalan söyledi

Facebook’ta sanal iş bırakma ve yavaşlatma gibi protestolar düzenlenirken, Facebook’un çalışanlarından Timothy Aveni, “Mark bize yalan söyledi” diyerek istifa ettiğini ve iş aradığını duyurdu.

ads ads ads ads
03/06/2020
HK

ads
Facebook çalışanı istifa etti: Mark bize yalan söyledi

ABD Başkanı Donald Trump ile mikro blog sitesi Twitter arasındaki gerilimin yankıları sürüyor.

Sosyal medya devinin kurucu CEO’su Mark Zuckerberg’in ABD Başkanı’nın yanında, Twitter’a cephe alması bazı Facebook çalışanlarını hareket geçirmiş, Facebook çalışanları sanal protestoya imza atmışları.

Facebook’ta çalışan yazılım mühendisi Timothy Aveni, “Mark bize yalan söyledi” diyerek istifa ettiğini ve iş aradığını duyurdu.

Trump, Twitter ile yaşadığı "bilgiyi doğrulama" tartışmasının ardından, "Ya güçlü düzenlemeler ya da kapatma" tehdidinde bulunmuştu. 

Ardından Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Trump’ınn sosyal medyada yeni düzenlemeler içeren ilgili kararnameyi perşembe günü imzalayacağı açıklanmıştı.

Fox News’e konuşan 36 yaşındaki girişimci, "Bu konuda Twitter'dan farklı bir politika izliyoruz. Facebook'un insanların çevrimiçi söyledikleri her şeyin gerçekliğinde  hakem olmaması gerektiğine inanıyorum. Genel olarak, özel şirketler, özellikle de sosyal medya şirketleri böyle bir pozisyonda olmamalı” açıklamasını yapmıştı.  

03/06/2020 11:24
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Facebook, Zuckerberg, teknoloji
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.