Facebook, kullanıcıları gözetleyen 52 çalışanını işten attı

Facebook’un 2014 - 2015 senelerinde, özellikle kadın kullanıcıların bilgilerine erişimi kötüye kullanarak adres, mesaj ve silinen fotoğraflara ulaşan 52 çalışanın işine son verdiği ortaya çıktı.

ads ads ads ads
15/07/2021

ads
Facebook, kullanıcıları gözetleyen 52 çalışanını işten attı

Facebook bünyesinde çalışan 52 kişi, kullanıcı verilerine erişimi kötüye kullanmaktan dolayı 2014 - 2015 yıllarında işten çıkarıldı.

Telegraph’ın haberine göre erkek çalışanlar hoşlandıkları kadınların adreslerine, özel mesajlarına ve silinmiş fotoğraflarına ulaşabiliyordu. Aktarılan olayların birinde Facebook mühendisi, tatilde kavga ettiği kadını Facebook verileri üzerinden takip ederek daha sonra karşısına çıkıyor.

Yeni yazdıkları kitapta bu olayı ele alan Sheera Frankel ve Cecelia Kang, özel bilgilere erişimi suistimal eden çalışanların çoğunun erkek olduğunu ilgi duydukları kadınlara baktıklarını ve genelde iletişime geçmediklerini anlatıyor.

Olayın gerçekleştiği yıllarda Facebook’un güvenlik sorumlusu Alex Stamos, 52 kişi işten atılmış olsa da birçoğunun farkedilmemiş olabileceği konusunda uyardı.

15/07/2021 17:28
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Facebook,
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.