Facebook Watch hayata geçiyor

Ayda 2 milyar aktif kullanıcısı olan ABD merkezli sosyal medya devi Facebook, çok yakında kullanıcılara internet üzerinden canlı yayın ve 'seç-izle' özelliklerini sunmaya başlayacağını açıkladı.

ads ads ads ads
10/08/2017

ads
Facebook Watch hayata geçiyor

Facebook Watch (Facebook İzle) adı verilen yeni özelliğin, geleneksel televizyon yayınlarının yanı sıra, Netflix ve Amazon Prime gibi internet üzerinden medya yayın hizmeti veren şirketlere de rakip olması bekleniyor.

Facebook Watch nedir?

Facebook Watch sayesinde kullanıcılar platform üzerinden diledikleri dizi, film ve programları izleyebilecek, istedikleri yayınları takibe alıp kendi listelerini oluşturabilecekler.

Kullanıcılar arkadaşlarının takip ettikleri ve izledikleri programları da takip etme şansına sahip olacak.

Facebook adına açıklamayı yapan şirketin Ürün Direktörü Daniel Danker, "Facebook Watch'ın reality Showlardan komediye ve canlı spor yayınlarına kadar çok geniş bir yelpazede programlara ev sahipliği yapmasını ümit ediyoruz" diyor.

Facebook Watch'ın daha erken hizmete sunulması planlanıyordu. Ancak şirketin yeni yapımcılarla anlaşmalar imzalama sürecinde olması nedeniyle hizmete giriş tarihi de birkaç kez ertelenmek zorunda kalmıştı.

Business Insider, 28 Ağustos tarihinin de ertelenebileceğini ifade etse de "Ancak Facebook, yapımcı ortaklarına programlarının 28 Ağustos'ta yayına gireceği taahhüdünü verdi" diyor.

Hangi programlar olacak?

İlk etapta Facebook Watch kapsamında yayıncı kuruluşlar tarafından üretilmiş 40'a yakın programın olması planlanıyor.

Bu programlar arasında Facebook'un yayıncı ortaklarının yapımları ile ilk kez Facebook bünyesinde yayın yapacak yapımcı şirketlerin prodüksyonları yer alacak. ABD Beysbol Ligi'nden de her hafta bir maç Facebook Watch üzerinden canlı olarak yayınlanacak.

Nasıl erişim sağlanacak?

Facebook Watch'a, cep telefonlarından, masaüstü, tablet ve dizüstü bilgisayarlardan ya da akıllı televizyonlardan erişim sağlanabilecek.

(BBC Türkçe)

10/08/2017 23:05
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: Facebook, televizyon,
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.