Facebook’tan Snapchat’e rakip uygulama

Facebook, Snapchat uygulamasına rakip olacak yeni bir platform üzerinde çalışıyor.

ads ads ads ads
29/08/2019

ads
Facebook’tan Snapchat’e rakip uygulama

Sosyal medyadaki etkisini artırmak için satın alma yoluna giden Facebook daha önce rekor fiyatlar ile WhatsApp ve Instagram'ı satın almıştı. 

Snapchat için de benzer bir yol izleyen Facebook, satın alamayınca benzer özelliklerini platformlarına entegre etmeye taktiğini benimsemişti. 

Sosyal medya devi aynı yöntemi bir kez daha hayata geçiriyor.

Facebook, Snapchat uygulamasına rakip olacak yeni bir platform üzerinde çalışıyor. 

'Threads' adındaki yeni sohbet uygulaması, Instagram’da kullanılabilecek; kullanıcıların durumlarını ve yer bildirimlerini paylaşmalarına olanak verecek.

The Verge teknoloji sitesinin aktardığına göre Threads uygulaması Instagram’daki yakın arkadaşlarla gerçek zamanda yer bildirimi, anlık durum paylaşımı, telefonun pil durumu, mesaj, fotoğraf ve video mesajları paylaşmalarına izin verecek. 

Habere göre, uygulamanın kullanıcılar ve yakın arkadaşlar arasında ‘sürekli ve otomatik’ güncelleme yapabilmeleri için tasarlandığı söyleniyor. Threads’in Instagram mesajlaşmalarından çok daha fazla kullanıcı çekmesi bekleniyor. 

Henüz test aşamasında olduğu açıklanan uygulama, Instagram'ın mesajlaşma özelliğine benzerlik gösteriyor. Yakın arkadaşların yakın zamanda paylaştığı hikâyelere de Threads üzerinden erişilebilecek. 

Uygulamanın resmen açıklanacağı tarih belli değil. Facebook’un uygulama çalışmalarını kamuoyuna sunmadan sonlandırması da mümkün. 

Facebook bunu daha önce 'Direct' adını verdiği mesaj servisi için yapmıştı. Ancak Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, geçtiğimiz Mart ayında yaptığı açıklamada, özel mesajlaşmanın şirketin geleceği olduğunu belirtmişti. 

29/08/2019 08:39
Bu habere tepkiniz:
Habersiz kalmamak için Telegram kanalımıza katılın
ad
ad
TAGS: facebook, haber, kıbrıs, Snapchat
MANŞETLER

HK TEKNOLOJİ

© 2024 Haber Kıbrıs Medya Danışmanlık ve Matbaacılık Ltd.